Sluiten

Goede opkomst bij eerste CIBAP Design Fair

De eerste editie van de Cibap Design Fair is een feit. En het was een feest! Studenten van de vakschool voor verbeelding kwamen in grote getale kennis maken met de kersverse materialen en trends die Baars & Bloemhoff op hun school presenteerde. Voor de studenten bood de beurs een prachtige kans om feeling te krijgen bij wat er speelt in de branche en vragen te stellen aan professionals, leveranciers of de aanwezige architecten en ontwerpers uit de regio. Ook zij bewonderden hier in Zwolle de nieuwste collecties van onder meer Pfleiderer, Finsa of onze eigen VariAkoestiek collectie.

Met de kick-off presentatie van onze collega Alexandra Izeboud ging het evenement pas echt goed van start. Haar verhaal over trends en bio-based materialen kreeg een persoonlijk tintje door haar ervaringen en carrièrestart bij Baars & Bloemhoff te delen. Daarnaast gaf ze het jonge publiek de nodige tips & tricks voor een beursbezoek mee en onderstreepte ze het belang van netwerken. Dit prikkelde de volle zaal studenten genoeg om zich massaal richting de Ontwerpfabriek te bewegen, waar de Cibap Design Fair plaatsvond.

HI-MACS thermovorm workshop

Na de stroom van informatie trok de thermovorm demo van ons solid surface materiaal HI-MACS al snel de aandacht. Creatieve geesten konden hier zelf aan de slag met het materiaal en creëerden hun eigen, organische vormentaal. De ongedwongen sfeer met de presentatie op gestapelde pallets nodigde uit om met elkaar in gesprek te gaan en ook de overige materialen te doorgronden. Om dieper in de laatste ontwikkelingen te duiken, konden bezoekers een van de lezingen bijwonen. Van Els Zijlstra van Materia bijvoorbeeld.

Bio-based: van fruitleer tot bamboe

Onder het genot van een hapje en een drankje hielden de mannen van Fruitleather de sfeer er tot het einde goed in. Fruitleather is een duurzaam alternatief voor leer, vervaardigd uit fruitpulp. Mango’s die niet in de verkoop gaan, halen ze gratis af in de Rotterdamse haven. Het afvalfruit krijgt vervolgens een mooie bestemming in de vorm van een schoen of tas. Het verhaal over hun bijzondere productieproces en de circulaire economie vormde een feestelijke afsluiter van de eerste dag.Tijdens de lezingen en op de beurs was er een prominente rol weggelegd voor duurzame en bio-based materialen. Een onvermijdelijk thema voor het vele jonge talent van Cibap. Met merken als Moso Bamboe, Organoid en HuisVeendam vertegenwoordigd ontdekten honderden bezoekers de grenzeloze mogelijkheden op gebied van duurzaamheid. De Design Fair was een fijne ontmoeting tussen ontwerpers van nu en de toekomst, waar ongetwijfeld nog veel inspiratie en verrassende projecten uit voortvloeien.

Tot de volgende!


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen