Sluiten

8 Broeinest 'Trend Werelden' gecureerd door Raw Color

Tijdens Dutch Design Week 2016 was in Broeinest ook de gezamenlijke presentatie Broeinest 8:1 te zien. Deze door de Eindhovense design studio Raw Color gecureerde expositie maakte 8 interieurtrends tastbaar en inzichtelijk. De werelden zijn samengesteld uit een breed scala aan materialen uit ons assortiment en producten van de Broeinest partners: Forbo, DRT, Interface, Spectrum Design, Modular Lightning, Barrisol en Busch Jaeger.

De hele week dwaalden de bezoekers door de trendwerelden New Natural, Vibrant Night, Modular Geometry, Concrete Poetry, Spectral Tech, Classic Symmetry, Rusty Earth en Industrial Standard, en lieten ze zich inlichten over de laatste interieurtrends.


Raw color vertelt

“Materialiteit en kleur vormen de basis van onze leef omgeving. Het is de combinatie van deze twee ingrediënten die het gevoel van intimiteit en tactiliteit geven. Acht verschillende trend werelden nodigen de bezoeker uit om binnen te stappen en de diverse sferen te ervaren door te harmoniseren of juist te contrasteren. We hebben gezocht naar composities waarin producten en materialen van de partners een dialoog met elkaar aan gaan om te inspireren en een groter geheel te vormen. Vloeren, vlaktes, kubussen en producten, worden belicht in de thema’s: Concrete Poetry, Rusty Earth, Modular Geometry, Vibrant Night, New Natural, Spectral Tech, Industrial Standard en Classic Symmetry. Doel is om de kwaliteiten van elke partner te laten zien en de onderscheidende eigenschappen van de materialen en producten als één geheel te presenteren”.

Raw Color is opgezet door ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar in 2007. Samen met hun team werken zij vanuit hun studio in Eindhoven voor nationale en internationale opdrachtgevers en aan zelf geïnitieerde projecten. De materialisatie van kleur is de kern van de studio en uit zich in een samensmelting van de disciplines fotografie, grafisch ontwerp en textiel ontwerp. Voor Broeinest heeft Raw Color de Art Direction van deze publicatie en de tentoonstelling op zich genomen, waarin de verschillende kwaliteiten van de studio duidelijk naar voren komen. www.rawcolor.nl

NEW NATURAL

De natuur blijft vernieuwen. New Natural staat voor pure en eerlijke materialen waar diepe structuren voelbaar zijn. Ze stralen warmte en genegenheid uit en zorgen voor een plek waar je echt kunt aarden.

VIBRANT NIGHT

Diepe kleuren met felle details zorgen voor een stijlvol, modern en elegant interieur. Contrasten vullen elkaar aan en doen een spannende, donkere sfeer ontstaan.

SPECTRAL TECH

Stap de toekomst van wonen binnen en ontdek  materialen die spelen met licht en de omgeving reflecteren. Met de middelen van nu maakt Spectral Tech elk interieur futuristisch.

MODULAR  GEOMETRY

Dit speelse en heldere spel van vormen brengt een vrolijke energie over op zijn omgeving. Een moderne trend die de Memphis-stijl uit de jaren ’70 laat herleven.

CONCRETE POETRY

Een ode aan de ruwheid. Conrete Poetry toont de diverse nuances die het materiaal beton kenmerkt. Het toont aan dat ruw niet kil hoeft te zijn en zelfs zacht kan overkomen.

RUSTY EARTH

Rusty Earth brengt je terug naar de kern met warme roodtinten, maar straalt tegelijkertijd ook elegantie uit. De rustieke texturen en de ambachtelijkheid van deze trend creëren een aards en luxueus gevoel.

CLASSIC SYMMETRY

Er is geen groter contrast dan tussen zwart en wit – toch staan deze kleuren hier in evenwicht met elkaar. Een symmetrische verhouding met heldere grenzen waar donker en licht samen komen. Modern, spannend en tijdloos.

INDUSTRIAL STANDARD

In een tijd waar ambachtelijkheid opnieuw de kop opsteekt wordt ook de ‘coolheid’ van de industriële productie nieuw leven ingeblazen. De industrie maakt steeds meer deel uit van onze leefomgeving en ons interieur.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen