Krijg je ons telefonisch niet te pakken? Stuur ons dan een 
mail of bel jouw contactpersoon op zijn/haar mobiele nummer. 

Sluiten

Really - Kvadrat | van textiel tot plaatmateriaal

Really van het Deense premium textielmerk Kvadrat is in vele opzichten een bijzonder en vooruitstrevende productlijn te noemen als het om duurzaamheid en circulariteit gaat. Met de producten van Really laat Kvadrat zien dat afval een belangrijke bron kan zijn voor de productie van innovatieve materialen. De belangrijkste ingrediënten voor de producten zijn end-of-life textiel en uitval afkomstig van de productie- en toeleveringsketen van Kvadrat. Daarbij komt dat er tijdens de productie geen kleurstoffen, water of chemicaliën gebruikt worden en er alleen recyclebaar afval gegenereerd wordt. Duurzamer kan bijna niet!

VOORDELEN REALLY MATERIALEN

  • Really is zeer eenvoudig te verwerken
  • Really is circulair en levert een bijdrage aan de reductie van de enorme hoeveelheid textielafval 
  • Really is deels onderdeel van Kvadrat. Kvadrat werkt altijd voor én samen met designers; 
  • Baars & Bloemhoff levert de Really collectie direct uit voorraad 
  • Voor 17:00 besteld, de volgende leverdag in huis 
Bestel de producten van Really direct online

 

DE COLLECTIE VAN REALLY

De Really productlijn van Kvadrat bestaat uit Solid Textile Boards en Acoustic Textile Felts. Stuk voor stuk hoogwaardige, duurzame en decoratieve plaatmaterialen gemaakt van end-of-life katoen en wol afkomstig uit de mode- en textielindustrie en huishoudens. Met de Really plaatmaterialen draag jij niet alleen een steentje bij een aan betere wereld, maar creëer je ook in een handomdraai een warme sfeer binnen jouw interieurproject. Mooi meegenomen: dit decoratieve plaatmateriaal is nog eenvoudig te verwerken ook!

Waar de Acoustic Textile Felts dienen als akoestische bekleding voor wanden en plafonds binnen jouw interieurproject, verwerk je de Solid Textile Boards als perfecte duurzame combinatie in jouw meubelstuk, keuken of interieurobject. Deze decoratieve, kwalitatieve en circulaire platen verwerk je direct naar hartenlust binnen jouw project.

Bonus: Baars & Bloemhoff levert de Really producten direct uit voorraad. Bestel je jouw favoriete materiaal vandaag voor 17.00 uur? Dan heb je jouw bestelling de volgende leverdag in huis!

Bestel monster


REALLY SOLID TEXTILE BOARD

Really Solid Textile Board van Kvadrat in de kleur is een hoogwaardig, duurzaam en decoratief plaatmateriaal ineen. Het bijzondere aan het materiaal is dat het gemaakt wordt van afvalstromen van de productie- en toeleveringsketen van Kvadrat. Daarnaast wordt er end-of-life textiel aan toegevoegd. Solid Textile Board is leverbaar in vier prachtige kleuren en heeft een hoge dichtheid (1200kg/m3), waardoor je het direct horizontaal en verticaal toe kunt passen. Afhankelijk van de toepassing kun je deze variant voorzien van een houtlak, PU of UV-coating of een wax. Op zoek naar een kant-en-klaar alternatief? Kies dan voor Solid Textile Board met een toplaag van melamine. Alsof dat nog niet genoeg is biedt Really de mogelijkheid om eigen bedrijfstextiel tot plaatmateriaal te laten verwerken als oppervlaktestructuur van de plaat of juist als onderdeel van de materiaalkern. Op deze manier zet je jouw circulaire stempel op je nieuwe interieur!

Tip: Op zoek naar een kant-en-klaar alternatief? Kies dan voor Solid Textile Board met een toplaag van melamine.

REALLY SOLID TEXTILE BOARD MELAMINE

Met de Solid Textile Board Melamine doet Really er nog een schepje bovenop! Dit plaatmateriaal is niet alleen hoogwaardig, duurzaam én decoratief, maar is ook nog eens aan beide zijden voor je afgewerkt met een melamine toplaag. Deze afwerking in combinatie met de hoge dichtheid (1200kg/m3) van de plaat, maakt het materiaal direct toepasbaar en uitermate geschikt voor zowel verticale als horizontale toepassingen. Van balies en bureaus tot kasten en werkbladen; je maakt het allemaal met Solid Textile Board Melamine in de kleuren Cotton White en Cotton Blue. 

REALLY ACOUSTIC TEXTILE FELT

Really Acoustic Textile Felt is hoogwaardig, duurzaam, geluidsabsorberend en decoratief materiaal ineen. De vilten look and feel van de decoren verwijst naar de tastbaarheid van textiel. Met de keuze uit de prachtige kleuren Cotton White, Cotton Blue, Wool Slate en Wool Natural bieden we jou gegarandeerd de perfecte combinatie van akoestische én decoratieve decoren voor de wanden en plafonds binnen jouw interieurproject.

Ben je benieuwd naar de herkomst van het materiaal van jouw favoriete decor? Om het je makkelijk te maken, hebben we hieronder per kleur aangegeven waar het materiaal van gemaakt is:

- Cotton White is gemaakt van gerecycled witbedlinnen
- Wol Natural is ongekleurde wol; een restproduct van de wollen stoffen productie van Kvadrat
- Wol Slate is een gekleurde wol; een restproduct van de wollen stoffen productie van Kvadrat
- Cotton Blue is snijafval uit de jeans industrie

REALLY ACOUSTIC TEXTILE FELT FR

Ben je zoek naar een akoestisch én decorief materiaal dat beschikt over brandvertragende eigenschappen? Dan adviseren we je de Acoustic Textile Felt FR. Deze biedt als eerste duurzame plaatmateriaal de vlamvertragende eigenschappen van Trevira CS en is voorzien van een baanbrekende tweecomponentenvezel. Deze brandvertragende variant bestaat voor 70% uit gerecycled textiel en voor 30% uit een speciaal in samenspraak met Trevira ontwikkeld bindmiddel. Hiermee voldoet Acoustic Textile Felt FR aan de brandklasse B s1, d0 (EN 13823:20101)

Bestel de producten van Really direct online

BIJZONDER (EN) DUURZAAM PRODUCTIEPROCES

Het zal je niet verbazen dat de producten van Really stuk voor stuk op een bijzondere wijze worden geproduceerd. Hieronder lichten we de fases van het productieproces uit:

1. Sourcing
Alle materialen van Really worden gemaakt van end-of-life textiel afkomstig van productieafval en restanten van industriële wasserijen, de mode-industrie en de productie- en toeleveringsketen van Kvadrat.

2. Sorting
Alle materialen worden ter plaatse in Denemarken geproduceerd en zijn gecontroleerd op kleur en kwaliteit. De standaarden die Really aanbiedt zijn gebaseerd op katoen- en wolmengsels. Het baanbrekende productieproces maakt echter veel verschillende vezelsamenstellingen mogelijk.

3. Milling
Om homogene oppervlakken en kleuren te garanderen, worden de materialen van Really tot vezels gefreesd. Innovatief hieraan is dat de standaardproducten zijn vervaardigd met korte vezels. Hierdoor kunnen de verschillende tinten van upcycled denim, katoen en wol worden gemengd tot een eenvoudig, herhaalbaar palet van vier kleuren. Het freesproces maakt ook het gebruik van verschillende vezellengtes en vezelvlokken mogelijk. Hierdoor ontstaan bijzonder expressieve en unieke materialen.

4. Airlaid & Compression
Hierna worden de gemalen vezels gemengd met een bindmiddel dat speciaal is ontworpen voor textielvezels en recyclebaarheid. De gemengde vezels worden vervolgens gevormd tot vellen met een speciale Airlaid-techniek waarbij geen water gebruikt wordt en dus de duurzaamheid ten goede komt. Daarna worden de platen geperst onder hoge druk en met een lage temperatuur.

DE DECOREN VAN REALLY ZIEN ÉN VOELEN

Wil jij de Really Solid Textile Board (Melamine) of Really Acoustic Textile Felt decoren van Kvadrat met eigen ogen zien, voelen én bewonderen? Dat kan in onze materialenbibliotheek Broeinest! Ontdek snel een Broeinest bij jou in de buurt en laat je inspireren.

Tip: Voor materiaaladvies op maat, adviseren we je vooraf een afspraak in te plannen met een Baars & Bloemhoff materiaalspecialist.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen