Organoid

De natuur biedt een breed scala aan prachtige grondstoffen die in zijn ruwste vorm zorgen voor een unieke decoratieve interieur beleving. Met Organoid haal je letterlijk de natuur naar binnen.

Organoid wordt gekenmerkt door zijn pure, natuurlijke en authentieke uitstraling. In het hart van de Alpen wordt dit materiaal op een ecologische en duurzame wijze vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe zintuigelijke ervaring: geur! Een pure uitstraling die zijn echtheid onderstreept, doordat de geuren van de gebruikte natuurlijke materialen als boomschors, lavendel, stro, schapenwol en rozenknoppen nog jaren vrijkomen na toepassing. Wist je trouwens dat geur ook van invloed is op je gemoedstoestand? Zo zorgt rozengeur voor evenwichtigheid en helpt het stress te verminderen. Roasa wordt gemaakt van Alpine rozen die alleen boven de boomgrens hoog in de Alpen groeien. De intense geur die vrijkomt tijdens het persen van de rozenknoppen en blaadjes geeft nog jaren lang een aangenaam aroma af.

  • Nieuwe zintuigelijke ervaring, geur!
  • Geeft jaren lang een aangenaam natuurlijk aroma af
Bestel Organoid direct online

Praktische toepassingen

De toplaag van deze natuurlijke en innovatieve platen wordt gebonden met 100% biologisch afbreekbare middelen. Elke plaat wordt stuk voor stuk met de hand vervaardigd.

  • 100% biologisch afbreekbare bindmiddelen.
  • Naast HPL ook verkrijgbaar op diverse andere dragers.

Naast de standaard collectie kunt u ook al vanaf 1 stuk uw eigen decor samenstellen op basis van de Organoid grondstoffen database. Hierin vindt u maar liefst 300 natuurlijke grondstoffen die u zelf kan combineren tot uw eigen decor!

  • Stel nu zelf uw eigen decor samen.
  • Keuze uit ruim 300 natuurlijke grondstoffen.

Natuurlijk proces

Organoid decorative coatings zijn gemaakt van natuurlijke ruwe grondstoffen. Doordat het materiaal geen onnatuurlijke toevoegingen bevat, ondergaat het materiaal een natuurlijk verouderingsproces door invloed van uv-straling. Wel behoud het materiaal in grote mate zijn natuurlijke tastbaarheid en geur. Het is mogelijk dat kleine stukjes grondstof van de plaat na verloop van tijd loslaten. Dit zal echter in zeer beperkte mate voorkomen. Om invloeden van buitenaf op het materiaal te beperken, is het mogelijk om het oppervlak af te werken met een lak, olie, wax, of door middel van impregnatie.

Specificaties

Organoid decorative coatings kunnen variëren in kleur en samenstelling, doordat de platen stuk voor stuk met de hand worden vervaardigd met louter natuurlijke grondstoffen. Organoid kan op een willekeurige drager (minimaal 18 mm) worden geplakt net als elk andere HPL, doormiddel van de traditionele koude persmethode.

Materiaalsoort: Organoid wordt standaard geleverd op een HPL rug (B1 gecertificeerd). Andere dragers zoals jutte, multiplex, papier en stof op aanvraag mogelijk.

Afmeting(en): 3050 x 1320 mm

Dikte: 1,1 tot 4,6 mm (verschilt per coating)

Bijzonderheden: Gemaakt van 100% organische materialen in het hart van de Alpen.

Bestel direct online onze Organoid collectie

Download informatie Organoid

Meer downloads
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?