Sluiten
SolidTrends® BB-015
SolidTrends® BB-015 product photo
SolidTrends® BB-015 product photo

SolidTrends® BB-015

354346
 • Lijm BB015
 • 3660 x 1220 x 12 mm
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 2053,64  ⁄ ST Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain

SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain is een Solid Surface decor met een terrazzo look uit de SolidTrends® collectie, een private label dat exclusief bij Baars & Bloemhoff verkrijgbaar is. Met onder andere terrazzo looks en decoren die refereren aan de populaire marmersoort Carrara, speelt SolidTrends® in op de laatste interieurtrends. SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain is zo robuust als steen, maar net zo makkelijk te bewerken als hout. De watervaste plaat is thermovormbaar en optisch naadloos te verlijmen.

Wat is SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain?

SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain is een Solid Surface materiaal, dat voor twee derde uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH) bestaat, gecombineerd met acryl en kleurpigmenten. Deze thermovormbare plaat leent zicht perfect voor complexe, driedimensionale toepassingen. De SolidTrends® collectie bestaat uit diverse terrazzo looks, marmerdecoren en een witte plaat met antibacteriële eigenschappen.

Kenmerken SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain

SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain kan met standaard gereedschap gezaagd, gefreesd, geschuurd en geboord worden. Daarnaast is deze:

 • Makkelijk te reinigen;
 • Leverbaar is zowel 760 mm als 1220 mm breed;
 • Dankzij de gesloten poriën ontzettend hygiënisch;
 • Makkelijk te verwerken met hetzelfde gereedschap als voor houtbewerking;
 • Naadloos te verlijmen;
 • 100% homogeen;
 • UV-resistent tegen verkleuring;
 • Van lange levensduur;
 • Eenvoudig te repareren door een gecertificeerde verwerker;
 • Voorzien van een GREENGUARD Gold certificering, waardoor ze bijdragen aan het behalen van credits voor LEED of BREEAM.

SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain bijpassende producten

De bijpassende lijm voor de SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain is de BB015 Cartridge. Samen met de bijpassende mengtuit, het lijmpistool, de schuurschijven voor de verschillende schuurstappen en onze Solid Surface cleaner zorgt dit voor de correcte verwerking van dit product.

Solid Surface is geen constructief materiaal. Er dient altijd een dragende constructie onder te zitten. Verlijming van SolidTrends® Solid Surface op elke andere draagconstructie doe je met een blijvende flexibele lijm zoals een MS Polymeer of de Tensorgrip L29 spuitlijm. Hou rekening in de toepassing met krimp en uitzet (minimaal 1 tot 2 mm per strekkende meter).

Vergelijkbare producten SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain

Naast de SolidTrends decoren leveren wij ook de SolidSurface decoren van de merken HI-MACS®, Avonite® en Getacore®. Geen project is hetzelfde. Daarom bieden wij verschillende merken die elkaar aanvullen en die samen voor ieder project een passende oplossing in Solid Surface kunnen bieden.

Toepassingsmogelijkheden SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain

SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain is homogeen, watervast en antibacterieel: en dit maakt het bij uitstek geschikt als basismateriaal voor keukens, badkamers of gebruik in ziekenhuizen. Is hygiëne belangrijk? Dan spelen SolidTrends® decoren een hoofdrol.

Naast de watervaste en antibacteriële eigenschappen komt SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain in een moderne terrazzo look. Het robuuste materiaal heeft een lange levensduur en is zeer geschikt voor intensief gebruik.

Zo kun je SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain bijvoorbeeld gebruiken voor:

 • Balies;
 • Winkelinrichting;
 • Keukenbladen;
 • Badkamermeubelen.

Daarnaast dragen alle decoren uit de SolidTrends® collectie een GREENGUARD Gold certificaat, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor toepassingen in scholen en ziekenhuizen.

Productieproces SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain

De Solid Surface materialen van SolidTrends® bestaan voor twee derde uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH), wat overblijft als restproduct bij het verwerken van bauxiet tot aluminium. Gecombineerd met acryl en kleurpigmenten vormt dit de SolidTrends® decoren. De ingrediënten worden gemengd en vervolgens uitgegoten op een lopende band, van waar het vloeibare materiaal door een pers gestuurd wordt. Nadat het materiaal verhit en gekoeld wordt, komt het als een uitgeharde plaat met homogene opbouw van de band af.

Certificaten SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain

SolidTrends® BB-015 Terrazzo Mountain voldoet aan verschillende keurmerken op het gebied van brandvertraging, hygiëne, milieu, façade en managementprocessen. De decoren zijn voorzien van een GREENGUARD Gold certificering, waardoor ze bijdragen aan het behalen van credits voor LEED of BREEAM. Daarnaast zijn de SolidTrends® decoren ook gecertificeerd met een:

 • NSF certificaat;
 • SCS Recycled Content certificaat;
 • B1 certifcaat;
 • IMO certificaat.

Specificaties

MerkSolidTrends®
ProductsoortSolid Surface
SerieSolidTrends
KleurTerazzo Mountain
Breedte (mm)1220
Lengte (mm)3660
Dikte (mm)12
Gewicht (kg)93
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing
Brandklasse (FR)B-s1,d0
Formalhyde emissieklasseGreenguard Gold

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen