Sluiten
SolidTrends® BB-011
SolidTrends® BB-011 product photo

SolidTrends® BB-011

354338
 • Lijm H07
 • 3660 x 1220 x 12 mm
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 2053,64  ⁄ ST Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco

SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco is een Solid Surface decor met een marmerlook uit de SolidTrends® collectie, een private label dat exclusief bij Baars & Bloemhoff verkrijgbaar is. Met onder andere terrazzo looks en decoren die refereren aan de populaire marmersoort Carrara, speelt SolidTrends® in op de laatste interieurtrends. SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco is zo robuust als steen, maar net zo makkelijk te bewerken als hout. De watervaste plaat is thermovormbaar en optisch naadloos te verlijmen.

Wat is SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco?

SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco is een Solid Surface materiaal, dat voor twee derde uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH) bestaat, gecombineerd met acryl en kleurpigmenten. Deze thermovormbare plaat leent zicht perfect voor complexe, driedimensionale toepassingen. De SolidTrends® collectie bestaat uit diverse terrazzo looks, marmerdecoren en een witte plaat met antibacteriële eigenschappen. SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco heeft een stijlvolle zwarte marmerlook met witte aderen. Dit decor is een disclaimer kleur: op sterk gepigmenteerde kleuren zijn krassen, stof en normale slijtage eerder zichtbaar. Wij adviseren deze kleur niet voor horizontaal intensief gebruik.

Kenmerken SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco

SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco kan met standaard gereedschap gezaagd, gefreesd, geschuurd en geboord worden. Daarnaast is deze:

 • Makkelijk te reinigen;
 • Leverbaar is zowel 760 mm als 1220 mm breed;
 • Dankzij de gesloten poriën ontzettend hygiënisch;
 • Makkelijk te verwerken met hetzelfde gereedschap als voor houtbewerking;
 • Naadloos te verlijmen;
 • 100% homogeen;
 • UV-resistent tegen verkleuring;
 • Van lange levensduur;
 • Eenvoudig te repareren door een gecertificeerde verwerker;
 • Voorzien van een GREENGUARD Gold certificering, waardoor ze bijdragen aan het behalen van credits voor LEED of BREEAM.

SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco bijpassende producten

De bijpassende lijm voor de SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco is de H07 Cartridge. Samen met de bijpassende mengtuit, het lijmpistool, de schuurschijven voor de verschillende schuurstappen en onze Solid Surface cleaner zorgt dit voor de correcte verwerking van dit product.

Solid Surface is geen constructief materiaal. Er dient altijd een dragende constructie onder te zitten. Verlijming van SolidTrends® Solid Surface op elke andere draagconstructie doe je met een blijvende flexibele lijm zoals een MS Polymeer of de Tensorgrip L29 spuitlijm. Hou rekening in de toepassing met krimp en uitzet (minimaal 1 tot 2 mm per strekkende meter).

Vergelijkbare producten SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco

Naast de SolidTrends decoren leveren wij ook de SolidSurface decoren van de merken HI-MACS®, Avonite® en Getacore®. Geen project is hetzelfde. Daarom bieden wij verschillende merken die elkaar aanvullen en die samen voor ieder project een passende oplossing in Solid Surface kunnen bieden.

Toepassingsmogelijkheden SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco

SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco is homogeen, watervast en antibacterieel: en dit maakt het bij uitstek geschikt als basismateriaal voor keukens, badkamers of gebruik in ziekenhuizen. Is hygiëne belangrijk? Dan spelen SolidTrends® decoren een hoofdrol.

Naast de watervaste en antibacteriële eigenschappen komt SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco in een moderne marmer look. Het robuuste materiaal heeft een lange levensduur en is zeer geschikt voor intensief gebruik.

Zo kun je SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco bijvoorbeeld gebruiken voor:

 • Balies;
 • Winkelinrichting;
 • Keukenbladen;
 • Badkamermeubelen.

Daarnaast dragen alle decoren uit de SolidTrends® collectie een GREENGUARD Gold certificaat, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor toepassingen in scholen en ziekenhuizen.

Productieproces SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco

De Solid Surface materialen van SolidTrends® bestaan voor twee derde uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH), wat overblijft als restproduct bij het verwerken van bauxiet tot aluminium. Gecombineerd met acryl en kleurpigmenten vormt dit de SolidTrends® decoren. De ingrediënten worden gemengd en vervolgens uitgegoten op een lopende band, van waar het vloeibare materiaal door een pers gestuurd wordt. Nadat het materiaal verhit en gekoeld wordt, komt het als een uitgeharde plaat met homogene opbouw van de band af.

Certificaten SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco

SolidTrends® BB-011 Nero Carrara Bianco voldoet aan verschillende keurmerken op het gebied van brandvertraging, hygiëne, milieu, façade en managementprocessen. De decoren zijn voorzien van een GREENGUARD Gold certificering, waardoor ze bijdragen aan het behalen van credits voor LEED of BREEAM. Daarnaast zijn de SolidTrends® decoren ook gecertificeerd met een:

 • NSF certificaat;
 • SCS Recycled Content certificaat;
 • B1 certifcaat;
 • IMO certificaat.

Specificaties

MerkSolidTrends®
ProductsoortSolid Surface
SerieSolidTrends
KleurNero Carrara Bianco
Breedte (mm)1220
Lengte (mm)3660
Dikte (mm)12
Gewicht (kg)93
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing
Brandklasse (FR)B-s1,d0
Formalhyde emissieklasseGreenguard Gold

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen