Sluiten
HIMACS G048
HIMACS G048 product photo
HIMACS G048 | Baars & Bloemhoff

HIMACSHIMACS G048

322489
 • Lijm H04
 • 3680 x 760 x 9 mm
 • Pakinhoud 20 stuks
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen

Beschrijving

HIMACS G048 Beach Sand

HIMACS G048 Beach Sand behoort tot de Sand & Pearl collectie van HIMACS. Het is thermisch te vervormen, watervast, ondoordringbaar voor bacteriën en nagenoeg naadloos te verlijmen. De Sand & Pearl collectie van HIMACS bestaat uit harmonieuze natuurtinten en levendige texturen. Van de klassieke Beach Sand tot aan de Black Pearl, met de Sand & Pearl collectie van HIMACS geef je jouw interieur een natuurlijke touch.

Solid Surface materiaal

Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Daarbij komt, dat de gesloten poriën ervoor zorgen dat het materiaal zeer eenvoudig te reinigen is. Dit maakt de HIMACS G048 Beach Sand een erg populaire keuze als keukenwerkblad of badkamermeubel en in zorgprojecten waar hygiëne een belangrijke rol speelt.

Toepassing HIMACS G048 Beach Sand

Het materiaal voelt warm en aangenaam aan. Door de vormvrijheid van dit product en de lange levensduur, word Solid Surface ook veelvuldig toegepast in zakelijke en retail projecten. Denk aan spectaculaire driedimensionaal gevormde balies en winkelinrichtingen. De interesse in HIMACS, dat vanuit productielocaties in Zuid-Korea en de Verenigde Staten door LX Hausys geproduceerd wordt, groeit nog elke dag.

Verwerking HIMACS G048 Beach Sand

Om het je gemakkelijk te maken, stellen we wat handige video's beschikbaar. Hierin vertellen onze specialisten je alles over ons basis verwerkingsadvies. Tevens vind je hier meer informatie met betrekking tot het complete verwerkingsadvies. Bekijk hier de video waarin we basis lijmadvies geven.

Handige (verwerkings) tips

 1. Wist je dat een breed assortiment bakken en baden uitgevoerd in HIMACS decor S028 direct uit voorraad leverbaar is? De bakken en baden zijn ook op aanvraag leverbaar in andere Solid Surface decoren. Neem contact op met jouw vestiging voor de mogelijkheden.
 2. Solid Surface is geen constructief plaatmateriaal. Er dient altijd een dragende constructie onder te zitten. Verlijming van HIMACS Solid Surface op een draagconstructie doe je met een blijvende flexibele lijm, zoals een MS polymeer of Tensorgrip L90 spuitlijm.
 3. Houd in de toepassing rekening met krimp en uitzet (minimaal 1 tot 2 mm per strekkende meter)!

Solid Surface trainingen

Als Solid Surface specialist specialist bieden we een scala aan trainingen aan, zodat je zowel de basis verwerking als het gevorderd thermovormen met Solid Surface onder de knie krijgt. Maar ook voor deskundig advies of hulp bij de juiste Solid Surface oplossing voor jouw project, staan wij voor je klaar! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wist je dat...

 • Solid Surface een samengesteld materiaal is dat voor twee derde bestaat uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH)?
 • Dit mineraal als restproduct overblijft bij het verwerken van Bauxiet tot aluminium?
 • Dit restproduct samen met acryl en de nodige kleurpigmenten Solid Surface vormt?
 • Deze speciale samenstelling van grondstoffen 50 jaar geleden in Amerika is ontwikkeld? Sindsdien is Solid Surface een populaire toepassing voor interieur en exterieur.

Uitgebreide collectie

Door het enorme aanbod aan decoren binnen de HIMACS collecties, bieden we een passende Solid Surface oplossing voor jouw interieurproject. Van marmerdecor tot parelmoer en van robuuste betonlook uit de Concrete collectie tot lichtdoorlatende decoren uit de Lucent collectie; de keuze is aan jou! Welk decor je ook kiest; HIMACS leent zich altijd voor verticale en horizontale toepassingen.

Voordelen van HIMACS

 • Zeer hygiënisch materiaal door gesloten poriën.
 • Makkelijk te verwerken met hetzelfde gereedschap als voor houtbewerking.
 • Thermovormbaar.
 • Watervast.
 • Lichtdoorlatende eigenschappen.
 • Nagenoeg naadloos te verlijmen.
 • 100% homogeen.
 • UV-resistent tegen verkleuring.
 • Lange levensduur doordat het materiaal eenvoudig te repareren is door een gecertificeerde verwerker.
 • Verkrijgbaar in een zeer groot aantal afmetingen, diktes en uitvoeringen.

Tips & Adviezen

 • Controleer voordat je HIMACS platen gaat verwerken altijd of de batchnummers overeen komen om eventuele kleurverschillen te voorkomen.
 • Per HIMACS Solid Surface decor is er een matching kleurlijm verkrijgbaar (zie 'Bijpassende producten'). Gebruik deze lijm nooit als vulmiddel.
 • Ga zo schoon mogelijk te werk. Zodra lijmnaden vervuild raken, worden ze zichtbaar.
 • Laat bladen voor plaatsing ruim van te voren acclimatiseren.
 • Solid Surface is niet geschikt voor stoomdouches, sauna's en zwembaden.
 • Disclamer decoren zijn minder geschikt voor intensief gebruik.

Bijpassende producten

Voor een correcte verwerking, hebben we hieronder de bijpassende producten en accessoires voor je verzameld.

 1. Bijpassende lijm: H04
 2. Bijpassende mengtuit: mengtuit 45 ml
 3. Bijpassend lijmpistool: lijmpistool 45 ml
 4. Schuurschijven: schuurschijf
 5. Solid Surface Cleaner: cleaner

Vergelijkbare producten

Baars & Bloemhoff biedt als Solid Surface specialist ruim 250 decoren van meerdere sterke merken als HIMACS, GetaCore® en ons private label SolidTrends®. Omdat geen project hetzelfde is, bieden we meerdere verschillende merken. Deze merken vullen elkaar naadloos aan en bieden samen voor ieder project een passende oplossing in Solid Surface.

Certificaten HIMACS G048 Beach Sand

HIMACS G048 Beach Sand voldoet aan diverse keurmerken en normeringen op het gebied van brandvertraging, hygiëne, milieu, façade en managementprocessen. Respectievelijk zijn dat Warrington Fire; volgens DIN 4102-1, B1, LGA, LEED, Greenguard Gold, Healthy Building Material, EPD, M-1 en SCS. De B1 brandklasse is alleen van toepassing op HIMACS decoren met een dikte van 12 mm.

Duurzaamheid HIMACS G048 Beach Sand

De duurzaamheid van HIMACS is met name gericht op de levensduur en het verkrijgen van grondstoffen uit restmateriaal van een bestaand productieproces. De footprint wordt bepaald via een EPD. In tegenstelling tot meubels van bijvoorbeeld HPL, kunnen meubels van HIMACS eenvoudig hernieuwd en gerepareerd worden. En het mooie is dat je dit nagenoeg niet ziet! Tip: bij reparaties adviseren wij altijd een reststukje van een plaat uit dezelfde productie batch te gebruiken. Dit om eventueel kleurverschil te voorkomen.


* Dit artikel wordt speciaal voor jou besteld en kan niet geretourneerd worden.

Specificaties

MerkHIMACS
ProductsoortSolid Surface
SerieSand & Pearl
KleurBeach Sand
Breedte (mm)760
Lengte (mm)3680
Dikte (mm)9
Gewicht (kg)44
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing
Productvideo

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen