Sluiten
HI-MACS® G183
HI-MACS® G183 product photo

HI-MACS® G183

357046
 • Lijm H123
 • 3680 x 760 x 12 mm
 • Pakinhoud 15 stuks
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 979,15  ⁄ ST Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

HI-MACS® G183 Highland

HI-MACS® is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit aluminium tri-hydroxide en acryl wordt samengesteld. HI-MACS® G183 Highland is deels vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen. Het aandeel gerecyclede grondstoffen in deze platen bedraagt maximaal 16%. HI-MACS® G183 Highland is een grijs Solid Surface decor uit de Granite collectie.

HI-MACS® gerecyclede decoren

Binnen de Granite en Volcanics collectie biedt HI-MACS® een selectie gerecyclede decoren. Zo zijn deze HI-MACS® decoren vervaardigd uit maximaal 16% gerecyclede grondstoffen. De gerecyclede decoren uit de Granite en Volcanics collectie zijn stuk voor stuk gecertificeerd door de Scientific Certification Systems (SCS) voor de vermelde gerecyclede grondstoffen. Kenmerkend voor de Granite en Volcanics collectie zijn de decoren met de uitstraling van graniet en natuursteen.

Solid Surface materiaal

Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Daarbij komt, dat de gesloten poriën ervoor zorgen dat het materiaal zeer eenvoudig te reinigen is. Dit maakt de HI-MACS® G183 Highland een erg populaire keuze als keukenwerkblad of badkamermeubel en in zorgprojecten waar hygiëne een belangrijke rol speelt.

Toepassing HI-MACS® G183 Highland

Het materiaal voelt warm en aangenaam aan. Door de vormvrijheid van dit product en de lange levensduur, word Solid Surface ook veelvuldig toegepast in zakelijke en retail projecten. Denk aan spectaculaire driedimensionaal gevormde balies en winkelinrichtingen. De interesse in HI-MACS®, dat vanuit productielocaties in Zuid-Korea en de Verenigde Staten door LX Hausys geproduceerd wordt, groeit nog elke dag.

Verwerking HI-MACS® G183 Highland

Om het je gemakkelijk te maken, stellen we wat handige video's beschikbaar. Hierin vertellen onze specialisten je alles over ons basis verwerkingsadvies. Tevens vind je hier meer informatie met betrekking tot het complete verwerkingsadvies. Bekijk hier de video waarin we basis lijmadvies geven.

Handige (verwerkings) tips

 1. Wist je dat een breed assortiment bakken en baden uitgevoerd in HI-MACS® decor S028 direct uit voorraad leverbaar is? De bakken en baden zijn ook op aanvraag leverbaar in andere Solid Surface decoren. Neem contact op met jouw vestiging voor de mogelijkheden.
 2. Solid Surface is geen constructief plaatmateriaal. Er dient altijd een dragende constructie onder te zitten. Verlijming van HI-MACS® Solid Surface op een draagconstructie doe je met een blijvende flexibele lijm, zoals een MS polymeer of Tensorgrip L90 spuitlijm.
 3. Houd in de toepassing rekening met krimp en uitzet (minimaal 1 tot 2 mm per strekkende meter)!

Solid Surface trainingen

Als Solid Surface specialist specialist bieden we een scala aan trainingen aan, zodat je zowel de basis verwerking als het gevorderd thermovormen met Solid Surface onder de knie krijgt. Maar ook voor deskundig advies of hulp bij de juiste Solid Surface oplossing voor jouw project, staan wij voor je klaar! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wist je dat...

 • Solid Surface een samengesteld materiaal is dat voor twee derde bestaat uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH)?
 • Dit mineraal als restproduct overblijft bij het verwerken van Bauxiet tot aluminium?
 • Dit restproduct samen met acryl en de nodige kleurpigmenten Solid Surface vormt?
 • Deze speciale samenstelling van grondstoffen 50 jaar geleden in Amerika is ontwikkeld? Sindsdien is Solid Surface een populaire toepassing voor interieur en exterieur.

Uitgebreide collectie

Door het enorme aanbod aan decoren binnen de HI-MACS® collecties, bieden we een passende Solid Surface oplossing voor jouw interieurproject. Van marmerdecor tot parelmoer en van robuuste betonlook uit de Concrete collectie tot lichtdoorlatende decoren uit de Lucent collectie; de keuze is aan jou! Welk decor je ook kiest; HI-MACS® leent zich altijd voor verticale en horizontale toepassingen.

Voordelen van HI-MACS®

 • Zeer hygiënisch materiaal door gesloten poriën.
 • Makkelijk te verwerken met hetzelfde gereedschap als voor houtbewerking.
 • Thermovormbaar.
 • Watervast.
 • Lichtdoorlatende eigenschappen.
 • Nagenoeg naadloos te verlijmen.
 • 100% homogeen.
 • UV-resistent tegen verkleuring.
 • Lange levensduur doordat het materiaal eenvoudig te repareren is door een gecertificeerde verwerker.
 • Verkrijgbaar in een zeer groot aantal afmetingen, diktes en uitvoeringen.
 • HI-MACS® G183 Highland bevat tot 16% gerecycled materiaal.

Tips & Adviezen

 • Controleer voordat je HI-MACS® platen gaat verwerken altijd of de batchnummers overeen komen om eventuele kleurverschillen te voorkomen.
 • Per HI-MACS® Solid Surface decor is er een matching kleurlijm verkrijgbaar (zie 'Bijpassende producten'). Gebruik deze lijm nooit als vulmiddel.
 • Ga zo schoon mogelijk te werk. Zodra lijmnaden vervuild raken, worden ze zichtbaar.
 • Laat bladen voor plaatsing ruim van te voren acclimatiseren.
 • Solid Surface is niet geschikt voor stoomdouches, sauna's en zwembaden.
 • Disclamer decoren zijn minder geschikt voor intensief gebruik.

Bijpassende producten

Voor een correcte verwerking, hebben we hieronder de bijpassende producten en accessoires voor je verzameld.

 1. Bijpassende lijm: H123
 2. Bijpassende mengtuit: mengtuit 45 ml
 3. Bijpassend lijmpistool: lijmpistool 45 ml
 4. Schuurschijven: schuurschijf
 5. Solid Surface Cleaner: cleaner

Vergelijkbare producten

Baars & Bloemhoff biedt als Solid Surface specialist ruim 250 decoren van meerdere sterke merken als HI-MACS®, Avonite®, GetaCore® en ons private label SolidTrends®. Omdat geen project hetzelfde is, bieden we meerdere verschillende merken. Deze merken vullen elkaar naadloos aan en bieden samen voor ieder project een passende oplossing in Solid Surface.

Certificaten HI-MACS® G183 Highland

HI-MACS® G183 Highland voldoet aan diverse keurmerken en normeringen op het gebied van brandvertraging, hygiëne, milieu, façade en managementprocessen. Respectievelijk zijn dat Warrington Fire; volgens DIN 4102-1, B1, LGA, LEED, Greenguard Gold, Healthy Building Material, EPD, M-1 en SCS. De B1 brandklasse is alleen van toepassing op HI-MACS® decoren met een dikte van 12 mm.

Duurzaamheid HI-MACS® G183 Highland

De duurzaamheid van HI-MACS® is met name gericht op de levensduur en het verkrijgen van grondstoffen uit restmateriaal van een bestaand productieproces. De footprint wordt bepaald via een EPD. Daarnaast bestaat HI-MACS® G183 Highland voor maximaal 16% uit gerecyclede grondstoffen. In tegenstelling tot meubels van bijvoorbeeld HPL, kunnen meubels van HI-MACS® eenvoudig hernieuwd en gerepareerd worden. En het mooie is dat je dit nagenoeg niet ziet! Tip: bij reparaties adviseren wij altijd een reststukje van een plaat uit dezelfde productie batch te gebruiken. Dit om eventueel kleurverschil te voorkomen.

Specificaties

MerkHI-MACS®
ProductsoortSolid Surface
SerieGranite
KleurHighland
Breedte (mm)760
Lengte (mm)3680
Dikte (mm)12
Gewicht (kg)58
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen