Sluiten
Homapal® 454 SRM
Homapal® 454 SRM product photo

Homapal® 454 SRM

353621
  • Bijbehorende Homapal Backing B001SR
  • 3050 x 1220 x 1 mm
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 103,43  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Beschrijving

Let op: i.v.m. grondstof problemen bij HOMAPAL zijn de SRM platen op dit moment niet leverbaar. Helaas is niet bekend hoelang dit gaat duren.

Korte beschrijving HOMAPAL 454 Alu Brushed Rosegold SRM

HOMAPAL 454 Alu Brushed Rosegold SRM is een metaal HPL voorzien van een laag aluminium uit de HOMAPAL Metal collectie. HOMAPAL 454 SRM heeft een Scratch Resistant Matt (SRM) afwerking en is voorzien van een UV-lak. Dit maakt het metalen oppervlak beter bestand tegen krassen en vingerafdrukken. Het HPL heeft een matte look. HOMAPAL 454 SRM is leverbaar in de afmetingen 2440 x 1220 x 1mm en 3050 x 1220 x 1mm.

Wat is HOMAPAL 454 SRM?

Dit HPL decor is onderdeel van de HOMAPAL Metal collectie. Deze collectie kenmerkt zich door een breed scala aan metaal decoren. Deze zijn opgebouwd uit 55% kraftpapier, 25% fenolhars en 20% metaalfolie. Sommige oppervlakken uit de HOMAPAL Metal collectie zijn met de hand bewerkt. Om kleine verschillen in het oppervlak te voorkomen, raden we bij met de hand bewerkt Metaal HPL aan, om platen uit 1 batch te gebruiken in hetzelfde meubel of project. Naast de HOMAPAL Metal collectie biedt HOMAPAL ook diverse HPL decoren aan voorzien van een magneet folie. Dit is de HOMAPAL Magnetic Boards serie.

Kenmerken HOMAPAL 454 SRM

HPL is een harde, vormvaste plaat die als decoratieve laag op een dragermateriaal kan worden geplakt. HOMAPAL HPL kun je combineren met een breed scala aan dragermaterialen, zoals MDF, Berken multiplex of spaanplaat. Kies bij de bewerking van HOMAPAL metaal decoren altijd voor een drager met een vochtgehalte dat gelijk is aan, of lager is dat dat van HPL. Wanner het metaal HPL gecombineerd wordt met een drager die een hoger vochtgehalte heeft, kan er oxidatie of blaasjesvorming optreden tussen de metaalfolie en de kern van het HPL. Mede door de speciale toplaag vragen HOMAPAL SRM platen om een andere verwerking dan standaard HPL. Download hier het technisch datablad voor specifiek verwerkingsadvies. Bestel het HPL los of laat het door ons bewerken tot een plaat die zich het best leent voor jouw project. Neem voor het bewerken van HPL contact op met jouw verkoopkantoor.

HOMAPAL 454 SRM bijpassende producten

HOMAPAL B001 SR is een backing HPL die speciaal is ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met de HOMAPAL 454 SRM. Wij adviseren altijd om deze plaat te gebruiken indien je de drager niet 2-zijdig met dezelfde HOMAPAL HPL beplakt. Wanneer je ervoor kiest een andere backing te gebruiken, kan het materiaal kromtrekken en kunnen we de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal niet garanderen.

HOMAPAL 454 SRM toepassingsmogelijkheden

De HOMAPAL 454 SRM is voorzien van een beschermfolie. Wij adviseren om deze folie pas na de bewerking van het HPL te verwijderen. HOMAPAL SRM HPL is bestand tegen krassen en vingerafdrukken door de speciale Scratch Resistant Matt afwerking. Dit maakt het matte, metalen oppervlak geschikt voor horizontale en verticale toepassingen in droge ruimtes. Zo leent HOMAPAL 454 SRM zich goed voor het vervaardigen van balies, kasten, tafels, werkbladen en maatwerk meubels.

HOMAPAL 454 SRM productieproces

HPL staat voor High Pressure Laminate. Dit decoratieve materiaal is opgebouwd uit meerdere lagen die onder druk worden samengeperst. De onderste laag bestaat uit enkele vellen kraftpapier die zijn geïmpregneerd met fenolhars. Daarop komt de bedrukte decoratieve laag, die in talrijke decoren en uni kleuren kan worden uitgevoerd. Bij HOMAPAL Metal HPL is de decoratieve laag vervaardigd uit echt metaal. Dit kan zowel aluminium, koper, messing als RVS zijn. Afhankelijk van de metaalsoort wordt het HPL voorzien van een beschermende lak. HPL met een aluminium laag kan geanodiseerd zijn of afgewerkt met een epoxy of polyester lak. HPL met een laag van koper of messing wordt voorzien van een UV-lak.

Specificaties

MerkHomapal
ProductsoortHPL
SerieScratch Resistant Matt (SRM)
KleurAlu Brushed Rosegold
StructuurSRM (Scratch-Resistant Matt)
Breedte (mm)1220
Lengte (mm)3050
Dikte (mm)1
Gewicht (kg)4
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen