Sluiten

MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720

382082
 • 3050 x 1300 x 19,8 mm
 • Pakinhoud 40 stuks
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 128,71  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Beschrijving

Korte beschrijving MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720 Nero Ingo

MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720 Nero Ingo bestaat uit een drager van MDF plaatmateriaal dat aan 2-zijden is voorzien van een FENIX® NTM 0720 Nero Ingo HPL. De platen hebben een afmeting van 3050 x 1300 x 19,8mm. MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720 Nero Ingo heeft een extreem mat oppervlak met een aangename soft touch. Daarnaast zorgt de nanotechnologie die is toegepast op het FENIX® NTM HPL ervoor dat vingerafdrukken en oppervlakkige krassen verleden tijd zijn. Het HPL beschikt over zelfherstellende, waterafstotende, hittebestendige en krasbestendige eigenschappen. Wat wil je nog meer? Tip: voor een perfecte, matte afwerking, leveren wij voor veel FENIX® HPL decoren ook bijpassend kantenband direct uit voorraad. Vanzelfsprekend is dit kantenband voorzien van dezelfde matte uitstraling.

Wat is MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720?

FENIX® NTM 0720 is onderdeel van de FENIX® NTM collectie van Arpa Industriale. De hightech HPL decoren uit deze collectie staan bekend om haar unieke eigenschappen en zijn niet te vergelijken met 'gewone' HPL-decoren. Ze hebben een ultra mat oppervlak wat de platen een visueel comfort geeft vanwege de lage weerkaatsing van licht. Daarnaast voelt het oppervlak zacht aan en heeft het bijzondere anti-vingerafdruk eigenschappen. Het FENIX® oppervlak kan tegen een stootje, want het is bestand tegen fijne krassen en zure oplosmiddelen. Ook is het oppervlak geschikt voor contact met voedsel. Over het onderhoud van het materiaal hoef jij je ook geen zorgen te maken! Een eenvoudige dagelijkse reiniging is voldoende om het oppervlak mooi te houden. Ontdek je toch kleine oppervlakkige krasjes? Met gebruik van een strijkijzer en een vochtige doek kan thermische herstelling worden toegepast wanneer de krasjes niet volledig door het oppervlak zijn gegaan. Het grote voordeel van MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720 is dat deze kant-en-klaar zijn voor gebruik. We hebben ze alvast voorzien van het HPL waardoor jij er direct mee aan de slag kunt in jouw interieurproject.

Voordelen MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720

De unieke kenmerken van de MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720 zijn:

 • Kant-en-klaar plaatmateriaal voor directe toepassing
 • Kern van MDF
 • Visueel comfort door lage lichtreflectie en uiterst mat oppervlak van het HPL
 • Oppervlak voelt zacht aan
 • Anti-vingerafdruk
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Thermische herstelling van kleine krasjes is mogelijk
 • Leverbaar als los HPL

Bijpassende producten MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720

Naast het kant-en-klare MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720, is er ook een variant beschikbaar die alléén aan de zichtzijde beplakt is met HPL FENIX® NTM 0720. De achterzijde van deze plaat is voorzien van een speciale backing HPL. Zou je dit niet doen, dan gaat de plaat kromtrekken. Deze 1-zijdige variant is ideaal voor toepassingen waarbij slechts 1-zijde van de plaat in het zicht komt. Wil je de platen toepassen in vochtige ruimtes? Kies dan voor de kant-en-klare plaat met een vochtwerende MDF V313 drager.

Liever zelf de HPL verlijmen op een drager naar keuze? Naast de kant-en-klare voor beplakte platen zijn er diverse FENIX® HPL decoren als losse HPL plaat verkrijgbaar. Met de decoren uit de FENIX® Bloom collectie kies je voor een stukje duurzaamheid. De platen beschikken over maar liefst 50% minder fenol in de hars. Met de FENIX® NTA collectie kies je voor dezelfde kwaliteit en kenmerken als de FENIX® NTM collectie, met het verschil dat de FENIX® NTA platen zijn voorzien van een echt metalen oppervlak. Deze FENIX® HPL platen moeten nog op een drager worden geplakt.

Vergelijkbare producten MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720

Naast de FENIX® NTM collectie hebben wij ook diverse andere merken in ons assortiment. Hiermee bieden we je een ruime keuze aan matte decoren voorzien van bijzonder anti-vingerafdruk eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de Polaris HPL serie van Abet Laminati. Maar ook van het merk Duropal zijn de Xtreme Matt en Xtreme Plus HPL decoren verkrijgbaar. Tot slot bieden wij van Thermopal Primeboard en van FINSA de Technicall Matt decoren als kant-en-klare plaat.

Toepassingsmogelijkheden MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720

FENIX® NTM 0720 staat bol van de voordelen en bijzondere eigenschappen. In combinatie met de drager van MDF resulteert dit in vele toepassingsmogelijkheden. Het materiaal is geschikt als werkblad in de keuken, bureaublad of als tafelblad. Het beplakte MDF is ook perfect te verwerken in kasten, meubels en andere interieurtoepassingen.

Verwerking en onderhoud MDF 2-zijdig FENIX® NTM 0720

 • Is de achterzijde van de plaat niet in het zicht en ga je voor gemak? Kies dan voor MDF 1-zijdig FENIX® NTM 0720. Deze plaat is aan 1-zijde voorzien van het FENIX® decor. De andere zijde van de plaat hebben wij voorzien van de speciale FENIX® NTM backing 0509.
 • Houd er bij de verwerking van FENIX® NTM HPL en MDF met FENIX® NTM HPL beplakt in je ontwerp en uitvoering rekening mee dat het een richting gebonden HPL is. De richting van de plaat is met pijlen aangegeven op de transportfolie die ter bescherming over het HPL zit.

Wist je dat...

Wist je dat er voor de ultra matte decoren van FENIX® NTM en FENIX® NTA een speciale Cleaning Kit ontwikkeld is? Hiermee wordt het onderhouden en reinigen van de ultra matte decoren een fluitje van een cent.

Duurzaamheid FENIX® NTM 0720

FENIX® NTM 0720 is op een unieke en bijzondere wijze geproduceerd. Dankzij dit proces van uitharding met elektronenstralen is het materiaal oppervlak bezaaid met een dicht raster van kruispolymeren met een eigen geheugen. Als kleine krasjes dit geheugen verstoren, kan het materiaal opnieuw worden geactiveerd door hitte. Dit proces zorgt ervoor dat het oppervlak weer terugkeert in haar originele staat. Thermisch herstellen noemen we dit! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een strijkijzer en een vochtige doek. Door de lange levensduur ontstaat er minder afval en is er een besparing van hulpbronnen. Dit maakt FENIX® NTM HPL een duurzaam product. Voor een nog duurzamer alternatief raden wij de FENIX® NTM Bloom collectie aan.

Specificaties

MerkFENIX
ProductsoortMDF beplakt 2-Z HPL
SerieFENIX®
KleurNero Ingo
StructuurFenix (FE)
Breedte (mm)1300
Lengte (mm)3050
Dikte (mm)19,8
Gewicht (kg)53
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen