Sluiten
Duropal HPL U11026 SM SolidColor
Duropal HPL U11026 SM SolidColor product photo

Duropal HPL U11026 SM SolidColor

174754
  • 4100 x 1300 x 1,2 mm
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 47,59  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving Duropal SolidColor U11026 Kristalwit SM

Duropal SolidColor U11026 Kristalwit SM is een door en door gekleurde HPL plaat van Pfleiderer. De gekleurde kern is identiek aan het HPL decor. Het witte decor is uitgevoerd in de Zijdemat (SM) structuur. De SM structuur is een subtiel, matte structuur met een zijdezacht oppervlak. Duropal SolidColor U11026 SM is in meerdere afmetingen leverbaar.

Wat is Duropal SolidColor U11026 SM?

Duropal SolidColor is een door en door gekleurde HPL, die in enkele kleuren direct uit eigen voorraad of uit voorraad van de leverancier leverbaar is. Hierbij heb je de keuze uit verschillende structuren. Dit HPL decor is onderdeel van de uitgebreide DST-collectie van Pfleiderer. Deze collectie omvat een breed scala aan decoren met een 1-op-1 kleurkoppeling in Duropal HPL, Thermopal melamine en ABS band. Naast talrijke uni kleuren bestaat het palet uit realistische hout reproducties, steen- en fantasiedecoren en verschillende structuren. Binnen de DST-collectie zijn er veel combinaties van decoren, structuren en dragermaterialen mogelijk. Meer weten over de mogelijkheden? Onze collega's adviseren je graag.

Kenmerken Duropal SolidColor U11026 SM

Duropal SolidColor U11026 SM is een door en door gekleurd, waarbij de kleur van de kern gelijk is aan het decor. Hierdoor heeft het materiaal een diepere kleur dan een standaard Duropal HPL. Als je Duropal SolidColor en Duropal HPL van hetzelfde decor combineert, zal daardoor een subtiel tint verschil optreden tussen de platen. Deze robuuste HPL plaat kan als decoratieve laag op een dragermateriaal worden geplakt. De rugzijde is zo geschuurd, dat deze geschikt is om te verlijmen. Duropal HPL kun je combineren met diverse soorten MDF, multiplex of spaanplaat. Bestel het HPL los of laat het door ons bewerken tot een plaat die zicht het beste leent voor jouw klus. Duropal HPL is ook verkrijgbaar in HPL Compact en HPL Solidcolor. Duropal Solidcolor is een door en door gekleurde HPL, die in enkele kleuren direct uit voorraad leverbaar is. Hierbij heb je keuze uit verschillende structuren. Duropal HPL Compact is op aanvraag beschikbaar en daarvoor geldt een minimale bestelhoeveelheid. Neem contact op met jouw vestiging voor vragen en advies.

Duropal SolidColor U11026 SM bijpassende producten

Duropal HPL heeft een 1-op-1 kleurkoppeling met Thermopal melamine en ABS band. Niet alleen het decor, maar ook de structuur van het Duropal HPL komt overeen met Thermopal melamine spaanplaat.

Bijpassend Thermopal melamine wordt standaard geleverd op ClassicBoard P2 spaanplaat. Het melamine decor kun je ook combineren met andere dragermaterialen van Pfleiderer. Neem contact op met jouw vestiging voor alle mogelijkheden.

Bijpassend ABS band wordt standaard geleverd in de afmeting 23 x 0,8 mm en 23 x 2 mm.

Producten die vergelijkbaar zijn met Duropal SolidColor U11026 SM

Naast Duropal SolidColor HPL in een witte kleur, leveren wij talkrijke HPL platen van de merken FINSA, Abet Laminati, FENIX, Arpa Industriale, UNILIN Evola, Homapal en GetaLit. De decoren van FINSA en UNILIN Evola hebben net als Duropal een directe kleurkoppeling in melamine, HPL en ABS band.

Duropal SolidColor U11026 SM toepassingsmogelijkheden

Duropal SolidColor HPL U11026 SM leent zich goed voor horizontale toepassingen in droge ruimtes. Denk hierbij aan kasten, keukens, balies, tafels en displays. Als je Duropal SolidColor en Duropal HPL in hetzelfde meubel of project toepast, zal er een subtiel tint verschil optreden. Dit komt doordat Duropal SolidColor een diepere kleur heeft. Houd er bij de toepassing van donkere kleuren rekening mee, dat vlekken en lichte krassen eerder zichtbaar zijn op het horizontale oppervlak dan bij lichte kleuren. Voor verticale toepassingen kun je ook kiezen voor gemelamineerd spaanplaat van Thermopal. Dit heeft een 1-op-1 kleurkoppeling met Duropal HPL.

Duropal SolidColor U11026 SM productieproces

Duropal SolidColor U11026 SM is een door en door gekleurd HPL decor. De gekleurde kern is identiek aan het HPL decor. HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, een naam die refereert aan het productieproces van dit populaire materiaal. HPL is opgebouwd uit meerdere lagen die onder hoge druk en invloed van hitte worden samengeperst. De onderste laag bestaat uit vellen kraftpapier, geïmpregneerd met fenolhars die alle lagen met elkaar verbindt. Hierop komt een laag decorpapier. Dit is letterlijk de zichtbare print van een decor en kan in talloze dessins en uni kleuren worden uitgevoerd. Vervolgens wordt de toplaag voorzien van een transparante melaminehars, welke het HPL krasbestendig maakt.

Duropal SolidColor U11026 SM duurzaamheid

PEFC - Duropal HPL in de afmeting 4100 x 1300 mm draagt de 100% PEFC claim, net zoals het bijpassende Thermopal gemelamineerd spaanplaat van Pfleiderer. Als leverancier van PEFC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een PEFC Chain-of-Custody certificering.

FSC® - Duropal HPL in een deuren afmeting draagt standaard de FSC® 70% claim. Op aanvraag zijn ook andere Duropal materialen beschikbaar met FSC® claim. Als leverancier van FSC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® Chain-of-Custody certificering.

Blauer Engel - Duropal HPL draagt het Blauer Engel certificaat. Dit betekent dat de papierlagen vervaardigd worden uit hout uit duurzaam beheerde bossen, het HPL een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen heeft en minder dan 80 µg/m³ formaldehyde bevat.

Specificaties

MerkDuropal
ProductsoortHPL
SerieSolidColor
KleurKristalwit
StructuurZijde Mat (SM)
Breedte (mm)1300
Lengte (mm)4100
Dikte (mm)1,2
Gewicht (kg)8
Duurzaamheid keurmerk100% PEFC
Brandklasse (FR)D-s2,d0
Formalhyde emissieklasseE1|Blauer Engel
EPD beschikbaarJa

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen