Thermopal Spaanplaat U 12000 MP

Thermopal Spaanplaat U 12000 MP

139824
  • 2655 x 2100 x 18 mm
  • Voorheen U 1200 MP
  • Pakinhoud 22 stuks
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 13,62  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Gratis proefmonster

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving Thermopal U 12000 MP

Thermopal U 12000 MP is de populairste zwart gemelamineerde spaanplaat van Pfleiderer. Het zwarte decor is uitgevoerd met de Miniperl structuur (MP). Dit is een richtingloze parelstructuur met een subtiele glans. Thermopal U 12000 MP is in diverse afmetingen leverbaar. Dit melamine decor heeft een 1-op-1 kleurkoppeling met Duropal HPL en ABS band.

Wat is Thermopal U 12000 MP?

Dit zwarte decor is onderdeel van de uitgebreide DST-collectie van Pfleiderer. Deze collectie omvat ruim 300 decoren met een 1-op-1 kleurkoppeling met Duropal HPL, Thermopal melamine en ABS band. Naast een breed scale aan unikleuren bestaat de collectie ook uit realistische hout-, steen- en fantasiedecoren. Stuk voor stuk zijn deze decoren naar wens te combineren met 14 structuren en een ruime keuze aan dragermaterialen.

Kenmerken van Thermopal U 12000 MP

Thermopal U 12000 MP wordt standaard geleverd op ClassicBoard P2 spaanplaat van Pfleiderer. Net als andere decoren uit de DST-collectie van Pfleiderer kun je Thermopal U 12000 MP combineren met diverse soorten spaanplaat en MDF. Zo zijn er dragermaterialen met brandvertragende eigenschappen beschikbaar, zoals PremiumBoard Pyroex spaanplaat. Voor toepassingen in vochtige ruimtes kun je kiezen voor ClassicBoard P3 spaanplaat of StyleBoard MDF MR voor een hogere stabiliteit. Wil je de uitstoot van formaldehyde tot een minimum beperken? Dan raden we aan op LivingBoard te gebruiken als basismateriaal. Dit type spaanplaat is vervaardigd met een formaldehydevrije lijm. LivingBoard is geschikt voor dragende doeleinden in vochtige ruimtes. Alle soorten spaanplaat van Pfleiderer dragen het Blauer Engel certificaat.

Thermopal U 12000 MP bijpassende producten

Thermopal U 12000 MP heeft een 1-op-1 kleurkoppeling met Duropal HPL en ABS band.

Duropal HPL U 12000 MP kun je net als Thermopal melamine combineren met verschillende dragermaterialen. Bestel het HPL los of laat het door ons bewerken tot een plaat die zich het beste leent voor jouw klus. Neem contact op met jouw verkoopkantoor voor de mogelijkheden.

U 12000 ABS band wordt standaard geleverd in 23 x 0,8 mm op rollen van 150 meter en 23 x 2 mm op rollen van 75 meter. De zwarte kleur van het kantenband past goed bij het zwarte Thermopal melamine.

Producten vergelijkbaar met Thermopal U 12000 MP

Zwart gemelamineerd spaanplaat leveren wij ook direct uit voorraad van de merken FINSA en UNILIN Evola. Standaard zwart van FINSA is de FINSA 231 Soft III en standaard zwart van UNILIN Evola is de UNILIN Evola Elegant Black 113 CST. Beide merken zijn leverbaar in diverse afmetingen. Zowel FINSA als UNILIN Evola hebben net zoals Thermopal een directe kleurkoppeling in melamine, HPL en ABS band.

Thermopal U 12000 MP toepassingsmogelijkheden

Thermopal U 12000 MP leent zich goed voor verticale toepassingen in droge ruimtes. Denk hierbij aan wandbekleding, fronten of het binnenwerk van een maatwerk kast. In combinatie met Duropal HPL U 12000 MP creëer je eenvoudig eenheid in verticale en horizontale oppervlakken, zowel qua decor als structuur.

Thermopal U 12000 MP productieproces

Thermopal U 12000 MP is een melamine decor. Melamine bestaat uit een laag kraftpapier, waarop het decor wordt gedrukt. Het kraftpapier is voorzien van een sterke melaminehars. Het melamine wordt standaard geleverd op ClassicBoard P2, een ureumhars gebonden spaanplaat van Pfleiderer. Voor de productie van dit type spaanplaat wordt ongeveer 50% post-consumer hout, 35% pre-consumer hout en 15% vers hout gebruikt. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen die voldoen aan de criteria van PEFC of FSC®.

Door haar samenstelling is deze spaanplaat volledig recyclebaar. Zaagresten en resthout worden in Nederland ingezameld door Greenwaste, waarna het in de fabriek van Pfleiderer wordt verwerkt. Via de shredder kan het hout weer als grondstof dienen voor nieuw spaanplaat.

Thermopal U 12000 MP duurzaamheid

PEFC - Gemelamineerd spaanplaat van Thermopal is 100% PEFC gecertificeerd, net zoals het bijpassende Duropal HPL van Pfleiderer. Als volgende schakel in de keten en als leverancier van PEFC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een Chain-of-Custody certificering.

FSC® - Op aanvraag is gemelamineerd spaanplaat van Thermopal ook beschikbaar met FSC®-certificering. Als volgende schakel in de keten en als leverancier van FSC®-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een Chain-of-Custody certificering.

Blauer Engel - Het ClassicBoard P2 spaanplaat waarop Thermopal U 12000 MP standaard wordt geleverd, draagt het Blauer Engel certificaat. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, het plaatmateriaal een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen heeft en minder dan 80 µg/m³ formaldehyde bevat.

Specificaties

MerkThermopal
ProductsoortMelamine Spaan
SerieUni
KleurVulkaanzwart
StructuurMiniperl (MP)
Breedte (mm)2100
Lengte (mm)2655
Dikte (mm)18
Gewicht (kg)70
Duurzaamheid keurmerk100% PEFC
Brandklasse (FR)D-s2-d0
Formalhyde emissieklasseE1 | Blauer Engel
EPD beschikbaarJa
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen