Sluiten
Buigtriplex 7mm dwarsfineer PEFC
Buigtriplex 7mm dwarsfineer PEFC product photo

Buigtriplex 7mm dwarsfineer PEFC

346169
  [punten] Bonuspunten
  Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
  € 19,83  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
  st

  Beschrijving

  Deze buigtriplex plaat is een door en door populieren flexibele multiplexplaat, opgebouwd uit kruislings verlijmde fineren.

  Dit product kan toegepast worden in onder andere interieurbouw, fabricage van gebogen meubelen, balies en het decoratief afwerken van ronde vormen.

  Buigtriplex met dwarsfineer is opgebouwd uit fineren waarvan de nerf over de breedte loopt. Hierdoor is de plaat over de breedte te buigen zodat er een koker van 1220mm gevormd kan worden.

  De plaat heeft een duidelijke voorkeursbuigrichting wat zorgt voor een optimaal buigresultaat. Let er op dat de markering aan de binnenkant van de buiging zit. We raden aan om eerst een test uit te voeren vóór het vastzetten van de platen om deze voorkeursbuigrichting vast te kunnen stellen.

  Een goed buigresultaat wordt bereikt door vóór het buigen de dekfineren licht te bevochtigen, bijvoorbeeld door middel van een plantenspuit. Waarna de plaat vervolgens in gedroogde toestand deze vorm behoudt. Een soepele en geleidelijke buigmethode is belangrijk om risico op breken te voorkomen.

  Zorg voor voldoende hechting met de achtergrond. Niet alleen op de gebogen vorm, maar ook langs de rechte randen is dit essentieel.

  Door het lamineren van een sjabloon met verschillende dunne platen is het mogelijk om een dikker object of eindproduct te verkrijgen.

  Specificaties

  ProductsoortBuigtriplex
  Breedte (mm)2500
  Lengte (mm)1220
  Dikte (mm)7
  Gewicht (kg)9,61
  Duurzaamheid keurmerk70% PEFC

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen