Sluiten

Berken Multiplex B/BB

103872
  • B/BB kwaliteit
  • 2440 x 1220 x 12 mm
  • 9-laags
  • Pakinhoud 33 stuks
  • WBP verlijmd
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 63,26  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Beschrijving

Korte beschrijving berken multiplex B/BB

Berken multiplex B/BB is een constructieve multiplex, dat door het mooie topfineer geschikt is voor een transparante afwerking en esthetische interieurtoepassingen. De zijkanten van berken multiplex hebben een mooie gelaagde tekening door de gelijkmatige opbouw van de fineerlagen. Berken multiplex B/BB is WBP verlijmd.

Wat is berken multiplex B/BB?

Berken multiplex B/BB is opgebouwd uit een aantal gelijkmatige lagen houtfineer, welke kruislings WBP op elkaar verlijmd zijn. Hierdoor ontstaat een plaat die sterker is dan bijvoorbeeld massief hout. De toplagen zijn van een mooie kwaliteit en hebben een lichte tekening.

Kenmerken berken multiplex B/BB

Berken multiplex B/BB is een constructief sterke plaat die zich goed leent voor vele interieurtoepassingen. De plaat is harder dan andere soorten multiplex en heeft een goede schroefvastheid. B/BB duidt de kwaliteit van het fineer aan. Bij berken multiplex B/BB zijn een natuurlijke kleurvariatie en kwasten tot 6mm toegestaan in het B-fineer. Verkleuringen in de plaat zijn tot maximaal 20% toegestaan. Het oppervlak van het BB-fineer is gepropt en gevoegd. In het BB-fineer zijn kwasten tot 6mm en een beperkt aantal kwasten tot 25mm toegestaan.

Bijpassende producten berken multiplex B/BB

Voor de afwerking van berken multiplex B/BB bieden we diverse soorten olie en wax aan. Klik hier voor de mogelijkheden om berken multiplex B/BB te behandelen, zodat het fineer nog meer tot leven komt.

Producten vergelijkbaar met berken multiplex B/BB

Berken multiplex B/BB is onbehandeld en kun je naar wens afwerken met een lak, olie of wax. Ook kun je kiezen voor een kant-en-klare, afgewerkte berken multiplex plaat. Berken multiplex uit de Colorply collectie is al voorzien van een laklaag. Een matte blanke, zwarte, of een whitewash lak afwerking behoort tot de mogelijkheden. Ook kun je kiezen voor het robuuste berken betonplex, dat beschikbaar is in verschillende kleuren.

Berken multiplex B/BB toepassingsmogelijkheden

Door de mooie toplagen is berken multiplex B/BB geschikt voor esthetische toepassingen. Vaak wordt het materiaal afgewerkt met blanke lak. Als je berken multiplex gaat gebruiken voor het beplakken met bijvoorbeeld HPL, kun je ook kiezen voor berken multiplex CP/CP. Bij de CP/CP kwaliteit zijn kwasten en proppen toegestaan in de toplagen van het fineer. Daarom wordt berken multiplex CP/CP vaak gebruikt voor interieurtoepassingen waarbij de toplagen van het materiaal niet zichtbaar zijn.

Productieproces berken multiplex B/BB

Berken multiplex B/BB wordt voornamelijk geproduceerd in Finland en Rusland. Eerst worden de stammen gemeten en geclassificeerd. Vervolgens worden de stammen in warm water gelegd, zodat ze makkelijker te schillen zijn. Dit resulteert in een hogere kwaliteit fineer. Hierna worden de fineerlagen gedroogd en op maat gesneden. Een oneven aantal lagen houtfineer wordt kruislings op elkaar verlijmd tot een multiplex plaat. Ten slotte wordt het berken multiplex op maat gezaagd en geschuurd, zodat er platen met een gestandaardiseerde afmeting en dikte ontstaan.


Specificaties

ProductsoortMultiplex
Breedte (mm)1220
Lengte (mm)2440
Dikte (mm)12
Gewicht (kg)25
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing
Brandklasse (FR)D-s2,d0
Formalhyde emissieklasseE1

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen