Sluiten

Verrijk je materiaalkennis met de Baars & Bloemhoff Kennisbank

In onze Kennisbank vind je meer informatie over de materialen waar je dagelijks mee werkt. Zo delen we handige tips & tricks voor de verwerking, brengen we productieprocessen in beeld, duiken we dieper in thema’s als duurzaamheid en gezondheid en geven we antwoord op veel gestelde vragen van interieurbouwers, ontwerpers en architecten. Bijvoorbeeld: hoe bereken je het volumegewicht van MDF? Hoe kun je Solid Surface thermovormen? En waar kun je op letten bij het realiseren van een interieur met duurzaamheid als uitgangspunt?

Verrijk je kennis over MDF

Grote kans dat je dagelijks met dit materiaal werkt, MDF. Maar welk zaagblad kun je hiervoor het best gebruiken? Welk type MDF is het meest geschikt om te frezen? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten van dit materiaal? Zijn er formaldehydevrije varianten van MDF beschikbaar? En hoe bereken je eigenlijk het gewicht van MDF? Lees de antwoorden op al deze vragen op onze MDF platen collectie pagina.

Solid Surface verwerken in de praktijk

Balies in complexe organische vormen of een keukenblad dat nagenoeg naadloos doorloopt in een wasbak en achterwand: met het thermovormbare materiaal Solid Surface kun je de meest spectaculaire ideeën realiseren. Maar hoe breng je die ideeën van de tekentafel in de praktijk en welke stappen doorloop je tijdens de verwerking in de werkplaats? Op deze pagina delen we handige tips & tricks voor de bewerking van Solid Surface en vertellen we je meer over het productieproces, plus- en minpunten, materiaaleigenschappen en certificeringen van diverse decoren.

Vergroot hier je kennis over lijmen

Ben je opzoek naar dé ideale lijm voor jouw nieuwe project? Dan ben je hier op de juiste plek. Als specialist in lijmen bieden we alle lijmen die jij nodig hebt. Van houtlijmen en hotmelts tot kantenbandlijmen, hier kun je alles vinden. Bekijk onze merken in een kort overzicht. Daarnaast, deelt onze lijmspecialist Bart in een serie lijmvideo's zijn kennis zodat jij nog beter met lijm aan de slag kan gaan. In onderstaande video's vertelt hij je hoe je de juiste lijmkeuze maakt, hoe je lijm het beste kan aanbrengen en waar je op moet letten bij de voorbereiding.

  • Ontdek ons assortiment lijmen 
  • Vergoot je lijmkennis met onze video's
  • Stel hier jouw lijmvraag of plan een werkplaats bezoek in

Een duurzaam interieur: Hoe realiseer je dat?

En wat is nou eigenlijk een duurzaam materiaal? Was het antwoord op die vraag maar zo eenvoudig. Er zijn veel verschillende duurzaamheidsaspecten waar je rekening mee kunt houden bij het ontwerp en de realisatie van een maatwerk interieur. Qua materiaalgebruik kun je bijvoorbeeld letten op de levensduur, de milieu-impact van grondstof tot gebruik, de bijdrage aan een gezond binnenklimaat, certificeringen en de mogelijkheden voor hergebruik in de toekomst. Met deze tips helpen wij je alvast op weg bij het maken van verantwoorde materiaal- en ontwerpkeuzes.

Het proces van boom tot aan plaatmateriaal

Hoe ziet het proces van boomstam tot aan plaatmateriaal er precies uit? Welke snijwijzen bestaan er bij houtfineer? En welke voegwijzen zijn er mogelijk? Onze fineerspecialist Rob legt het je kort en krachtig uit. De individuele stappen in dit proces worden in de video's toegelicht.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen