Sluiten

Samen circulair met Wood Loop

Circulariteit. Samen met duurzaamheid wordt ook dit onderwerp steeds belangrijker in de (interieur)bouw. Het streven is om in 2050 een volledige circulaire economie in Nederland te draaien. Dit betekent dat er zoveel mogelijk duurzame en hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt en geen tot weinig afval ontstaat.  

Vanuit dit streven slaan Koninklijke CBM en Baars & Bloemhoff de handen ineen met het initiatief: Wood Loop. De Nederlandse meubelbranche gebruikt jaarlijks 635 kiloton hout. Tijdens het productieproces gaat er veel hout verloren. Dit verlies kunnen we binnen de branche flink terugbrengen. Wood Loop creëert een kans om MDF en spaanplaat gemakkelijk en betaalbaar te recyclen.

De voordelen van Wood Loop op een rijtje: 

  • Financieel haalbaar voor MKB en ZZP’ers 
  • Lage kosten door slim combineren van transport 
  • Zonder zorgen afvoeren 
  • Overzichtelijk inzicht in houtresten 
  • Verlaging van je ecologische impact door kleinere CO2-footprint


Update pilot
De pilot is een groot succes en de grens van 50 deelnemers hebben we bereikt. Hier zijn we super trots op en we zijn druk bezig om de pilot op te schalen naar 100 deelnemers. Door je hieronder in te schrijven blijf je op de hoogte wanneer we meer capaciteit hebben en wanneer je mee kan doen.Hoe werkt Wood Loop?

Het werkt als volgt: de klant biedt de MDF- en spaanplaat resten aan via de Wood Loop-app. Zodra wij het nieuwe plaatmateriaal bezorgen bij de klant, combineren we dit met het ophalen van het resthout in de volle kratten van Wood Loop. 

Het verschil tussen Wood Loop en de gewone afvalverwerkers is de CO2 uitstoot. De logistiek wordt slim georganiseerd, waardoor je op economisch en ecologisch vlak geen verspilling meer hebt. We draaien onze logistieke keten om door niet alleen te distribueren maar ook te collecteren.

Alle praktische informatie op een rijtje

Spaanplaat bak 

MDF Bak 

 

Veelgestelde vragen  

Wat zijn de afmetingen van een krat incl. rand? 

De afmetingen zijn 120 x 80 x 114 cm  

Welke materialen mogen er wel/niet in? 

Zie bovenstaande overzicht van welke materialen zijn toegestaan in zowel de MDF als de Spaanplaat bak. 

Wat is de minimale hoeveelheid om af te voeren? 

Het doel met Wood Loop is om zo efficiënt mogelijk transport in te regelen. De minimale hoeveelheid meten we daarom niet in gewicht, maar in aantal kratten. We kunnen per krat de restmaterialen ophalen. Vul deze daarom zo goed mogelijk tot de rand (zorg dat hij stapelbaar blijft) voordat we hem komen ophalen. Jij geeft aan wanneer we het krat mogen ophalen. 

Wat zijn de kosten voor afvoer? 

Deze zitten om en nabij op €30,00 per m³  

Krijg ik een certificaat voor het meedoen aan dit circulaire project?  

De duurzaamheidswaarde is op dit moment nog niet bepaald. Wij zien dit als een stap voor de toekomst. 

Ik heb me ingeschreven voor de pilot, wanneer kan ik een reactie verwachten met meer informatie?

De pilot is een groot succes en de grens van 50 deelnemers hebben we bereikt. Hier zijn we super trots op en we zijn druk bezig om de pilot op te schalen naar 100 deelnemers. Door je in te schrijven blijf je op de hoogte wanneer we meer capaciteit hebben en wanneer je mee kan doen.

Zodra je mee kan doen ontvang je meer informatie van CBM over hoe Wood Loop werkt, hoe je hieraan mee kan doen, de spelregels en meer.

Meld je aan voor de pilot

Wil jij op de hoogte blijven van Wood Loop? Meld je dan hieronder aan.

 

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen