Sluiten

De kunst van eenvoud in Gezondheidscentrum Ter Borch

Een lichte basis, strakke lijnen en heldere kleuraccenten, het is de kunst van eenvoud die het strakke interieurdesign siert. Het gloednieuwe Gezondheidscentrum Ter Borch ligt in de gelijknamige wijk, vlak onder Groningen. Een huisartsenpraktijk, fysiotherapie en apotheek komen samen in een fris, harmonieus geheel. Het interieur is ontworpen door Anke Boelens en het vele maatwerk is gerealiseerd door Perdon Hout & Interieur.


Interieur met een Scandinavisch tintje

Geen kille wachtruimtes en praktijk, maar al bij binnenkomst een warm uitstraling door de basis van fris wit en licht hout, mét knalrode kleuraccenten. Het heldere palet en de natuurlijke look van het hout geven dit open en luchtige interieur een Scandinavisch tintje. Door het eenduidige kleur- en materiaalgebruik ontstaat er een harmonieus geheel en worden de diverse ruimtes met elkaar verbonden. Het interieur oogt dan misschien rustig en harmonieus, door de terugkerende geometrische vormen, lijnen en kleurvlakken krijgt het een speelse touch.


Multifunctioneel maatwerk met Duropal HPL

Een van de redenen dat het interieur een frisse, rustige uitstraling heeft, is het vele maatwerk meubilair. Door het maatwerk wordt de ruimte optimaal benut en sluit alles naadloos op elkaar aan. Multifunctioneel meubilair van muur tot muur transformeert van een comfortabele bank naar een fraaie tafel in de wachtruimte. Een lege hoek zal je hier niet tegenkomen. Zo wordt een kleine nis opeens een knusse speelhoek voor de kinderen. Ook biedt het maatwerk ongelooflijk veel opbergruimte. Achter de strakke kastdeurtjes verdwijnen alle spullen uit het zicht.Voor het meubilair is HPL van Duropal toegepast. Zowel de uni-kleur Kristalwit en een licht houtdecor uit de DST-collectie vormen de basis voor het meubilair. Het witte materiaal is uitgevoerd in Miniperl structuur. Deze parelstructuur heeft een subtiele glans en leent zich perfect voor verticale en horizontale toepassingen, ideaal voor de eenheid in dit interieur! Het houtdecor daarentegen heeft een diepe, onregelmatige structuur. De Rustic Wood structuur kenmerkt zich door deze authentieke, natuurlijke look.Specificiaties

Opdrachtgever Huisartsenpraktijk Rozing & Beukeveld
Ontwerp Anke Boelens
Realisatie Perdon Hout & Interieur
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Duropal

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen