Sluiten

Transitions II presenteert: Inside-Out van Klaas Kuiken

Voor Transitions II is Klaas Kuiken letterlijk de diepte van onze materialen ingegaan. Hij heeft zijn ontwerpen namelijk gerealiseerd met Finsa Greenpanel uit ons assortiment, waarmee Klaas een compleet nieuwe kant van dit constructieve materiaal laat zien.

CONCEPT

Klaas Kuiken heeft een kast en dressoir ontworpen waarbij hij de schoonheid van het materiaal verheft tot centraal thema. Voor Transitions II onthult hij de verborgen esthetische kwaliteiten van het materiaal Finsa Greenpanel. Het materiaal dat vaak anoniem wordt toegepast maar van binnen een zeer specifieke eigen schoonheid kent. Bij Inside-Out krijgt het een plek in de woonkamer, in een serie kasten en wandplanken.

PRODUCTIE EN MATERIALEN

“Sommige materialen verwonderen pas als je ze doorzaagt, omkeert of opschuurt. Finsa Greenpanel is een materiaal dat letterlijk door midden moet om het karakter te ontdekken.” Greenpanel is gemaakt van twee MDF toplagen van 4 mm met daartussen een honingraad raster van 3 mm MDF. Doormiddel van het doorzagen van deze honingraadstructuur op verschillende plaatsen, ontstaat er een prachtig patroon met diverse dieptes.

BIOGRAFIE

Klaas Kuiken’s producten en ontwerpen komen voort uit een fascinatie voor het creatieve proces en de invloed ervan op het eindresultaat. Klaas is overduidelijk een designer maar wie hem bezig ziet tijdens zijn werk zou hem ook voor een meubelmaker of een uitvinder kunnen aanzien. Het tv programma How it’s made op the Discovery Channel is een van Klaas’ grootste bronnen van inspiratie.

 

Gebruikte Materialen

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen