Sluiten

Legendarisch concept voor De Waterreus

Aan het Scheveningse strand is een eeuwenoude legende herboren in de vorm van een gloednieuw restaurant. Barzileye Concept & Design liet zich voor het interieurconcept inspireren door het verhaal van de Waterreus uit 1500. Het interieur doet de naam van het restaurant eer aan en grijpt terug naar het verleden van de Scheveningse legende en belichaamt de horecabeleving van nu. Het verhaal gaat over de Waterreus, een jonge, verstoten drenkeling op wie een mooi, onschuldig meisje verliefd werd. De twee ogenschijnlijke tegenpolen karakteriseren nu het contrastrijke interieur.

Grove balkenconstructie ontmoet zacht textiel

Stoer en ruig gaan in dit interieur verrassend goed samen met zacht en lieflijk. Een zichtbare constructie van grove balken geeft het restaurant tegelijkertijd een open karakter. Het donkere kleurpalet van neutralen wordt verzacht door wollige vachten, veel textiel en zachte, natuurlijke materialen. Samen met de nostalgische houtkachel geeft dit het interieur een warme uitstraling en is het ook tijdens de wintermaanden goed toeven in het strandrestaurant.
Verticale banen van verlichting en Color MDF

De donkere kleuren komen goed tot hun recht in de wand, waar een spel van lijnen licht is gecreëerd. Voor deze wand is een donkere Color MDF gebruikt. Het zwarte MDF is door en door gekleurd, doordat de kleurstoffen met de vezels vermengd zijn. Een sterk constructief materiaal met een pure schoonheid dus. De matte look krijgt een bijna gouden gloed door de verticale banen van verlichting. In deze wand worden oud en nieuw op een prachtige wijze samengebracht. Tussen het Color MDF en de verlichting ontstaat een speelse expositie van foto’s uit de oude doos, die het geheel een Oer-Hollandse vintage feeling geven.

Project Specificaties

Opdrachtgever strandrestaurant De Waterreus
Ontwerp Brazileye Concept & Design
Realisatie Kroeze Interieur
Fotografie Jim Ellam
Materiaal Color MDF

Gebruikte Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen