Sluiten

Duurzaam op weg

Baars & Bloemhoff lanceert de eerste elektrische vrachtwagen 

Vanaf heden krijgen Baars & Bloemhoff klanten in de regio Haarlem en Amsterdam hun materialen bezorgd met Baars & Bloemhoff’s eerste elektrische vrachtwagen. 

Goederenvervoer per elektrische vrachtwagen is een grote eerste stap in de verdere verduurzaming van de interieurbouw branche. John Faas, Business Unit Manager bij Baars & Bloemhoff: “Hoe mooi is het, Baars & Bloemhoff 50 jaar, een bedrijf wat ooit ontstaan is vanuit de behoefte om het echt anders te doen. Voor elkaar, maar ook voor de sector. We hebben een grote ambitie als Baars & Bloemhoff (DSG) om het transport de komende jaren echt te gaan verduurzamen. Naast uiteraard onze complete bedrijfsvoering en assortiment.  

Met de lancering van de E-Truck zetten we echt de allereerste stap binnen transport. ‘Pionieren, zoals het bedoeld is. Ondernemen en nieuwe dingen doen, puur sang.’ Goede keuzes kun je pas maken als je gaat ontdekken, loskomen van de hedendaagse manieren. Fouten maken en opnieuw opstaan. Op basis van het toevoegen van de nieuwe mogelijkheden gaan we kijken wat voor stappen we nog kunnen maken in de toekomst.” 

Uitbereiding naar andere steden  

De ambitie is om voor Baars & Bloemhoff niet alleen de regio Amsterdam en Haarlem elektrisch te beleveren, maar ook Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Faas: “Stedelijke logistiek moet duurzamer. We zijn continu opzoek naar oplossingen om de leefomgeving schoner te krijgen. We realiseren ons dat het nu nog pionieren is. Als je kijkt naar de actieradius van de E-Truck, zul je deze voornamelijk in de omgeving van ons DC zien rondrijden. Werk of woon je in en rond Amsterdam, dan ga je hem zeker weten tegenkomen. Daarnaast is het simpelweg zo dat wet- en regelgeving verandert. We grijpen de kans om de branche te verduurzamen met beide handen aan. 

Wat we daarna gaan ontdekken, is wat we nog meer nodig hebben om ook alle andere steden in Nederland en België via deze nieuwe duurzame manier van wegtransport te kunnen bevoorraden. We kijken er enorm naar uit om de komende jaren met deze fantastische truck al onze klanten te bevoorraden en hopen dat je er over een paar jaar meer gaat zien rijden."  

Duurzaamheid binnen Baars & Bloemhoff 

Als onderdeel van DSG is continu verduurzamen een belangrijk speerpunt. We zijn al goed op weg door duurzame en circulaire materialen en producten toe te voegen aan ons assortiment en daarnaast het inzichtelijk maken van de keurmerken. Daarnaast werken we iedere dag aan het verkleinen van onze klimaatvoetafdruk, ook samen met onze partners. Met ruim 60 medewerkers, verspreid over vijf locaties door het land, staat ons medewerkerswelzijn, ontwikkeling en werkplezier centraal. 

Aan de hand van maatschappelijke thema’s zijn er, samen met onze klanten, concrete ambities met doelstellingen voor 2025 opgesteld. Baars & Bloemhoff wil de eerste zijn in de (interieur)bouwbranche, die volledig transparant communiceert over de duurzame ambities en doelstellingen. 

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen