Sluiten

Topsport bedrijven: een doorsnee dag vanuit ons distributiecentrum in Zaandam

In 2013 waren we de eerste in de branche die “Voor 17:00 uur besteld, de volgende dag in huis” introduceerden en vandaag de dag kunnen we met trots zeggen dat we van Noord-Holland, tot aan onze Zuiderburen, nog steeds dagelijks leveren. In de afgelopen twee jaar voegden we daar de zekerheid van realtime inzicht in de voorraadstatus en Track & Trace aan toe. Alles om ervoor te zorgen dat onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn. Een grote uitdaging is weggelegd voor onze collega’s van het distributiecentrum die dagelijks topsport bedrijven om de bestellingen op tijd bij de klant te krijgen. Nieuwsgierig wat er achter de schermen aan vooraf gaat? Administratief medewerker van het distributiecentrum Kaylee de Vink neemt je mee op een doorsnee dag in het kloppende hart van ons bedrijf. 

Kaylee de Vink in ons distributie centrum in Zaandam

Terwijl de nachtploeg tussen 04:00 en 05:00 nog de laatste trailers laadt, worden de nieuwe voorraden alweer gelost. Ondertussen gaat de eerste ploeg collega’s om 06:00 van start met het picken van de orders, die in de avond en vroege ochtend zijn binnengekomen. Kaylee vertelt dat er gedurende de dag om het uur een zogenoemde “wave” van nieuwe orders richting de distributiehallen schiet. “Mijn collega’s op de vloer zien de orderpick-opdrachten één voor één op hun handscanners of heftruckterminal verschijnen waarna de materialen zorgvuldig gepickt worden. Vanuit de verschillende hallen rijden heftrucks af en aan om de gepickte orders klaar te zetten in de expeditiehal.”

“Aan mijn collega’s en transportplanners Roy en Michael de taak om alle orders in optimale ritten onder te brengen. Gewicht, volume, locatie en openingstijden zijn allemaal variabelen waar ze rekening mee houden. Je kunt je wel voorstellen dat ze hier een hele kluif aan hebben. Als er iets niet volgens planning loopt, bijvoorbeeld wanneer er onverhoopt verkeerd materiaal wordt geleverd of de chauffeur voor een gesloten deur staat, dan is het aan hen om het probleem zo goed mogelijk op te lossen. Natuurlijk met oog voor de wensen van de klant.” 

Vanaf de avond tot het ochtendgloren worden de trailers gereed gemaakt. “Met onze nieuwste aanwinst, de elektrische mover, manoeuvreren onze laders soepel en vanaf een afstand de trailers naar de juiste plek om daar geladen te worden”, vervolgt Kaylee. “Alle orders die in één rit gepland zijn worden vakkundig op en naast elkaar in een trailer geladen.”

Na een goede bak koffie achter de kiezen gaan de chauffeurs in alle vroegte (tussen 05:00 en 07:00) op pad. Kaylee: “Allemaal dát doen waar je goed in bent is de reden dat wij al sinds jaar en dag beroep doen op de wagenparken en de chauffeurs van onze vervoerders. Sinds kort schittert op de zeilen van de trailers onze nieuwe huisstijl zodat je ze al van ver ziet aankomen!”

INTERVIEW CREDITS

Fotografie Wouter van der Sar
Tekst Sofie Scholten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen