Canapalithos // momenteel niet verkrijgbaar

Canapalithos is een pionier op het gebied van bio-based materiaal met haar collectie die uitsluitend gemaakt wordt van grassoorten en een 100% formaldehydevrije lijm. Zo worden de materialen die wij leveren samengesteld uit Hennep en de milieuvriendelijke Royal Jelly lijm. Een lijm die op geen enkele manier is verbonden met de petrochemische industrie. 

Hennep staat bekend als duurzaam, omdat het een grassoort is. Het groeit dus een stuk sneller dan boomsoorten. Bovendien blijft hennep zichzelf zaaien, ofwel vernieuwen. Samen met bos en algen, behoren grassoorten als Hennep tot de top 3 beste CO2-binders op aarde.

  • Bio-based materiaal van gekleurd hennep
  • Samengesteld met 100% formaldehydevrije ‘Royal Jelly’ lijm
  • Verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, groen en zwart
  • Zowel decoratief als constructief toepasbaar
  • Voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis
Bestel Canapalithos direct online

Materiaaleigenschappen & verwerking

Canapalithos wordt op dezelfde wijze vervaardigd als MDF. Nadat de hennep en lijm zijn gemengd, wordt het materiaal geperst tot de uiteindelijke, olievrije plaat. Door de hoge persing van het materiaal is Canapalithos 1000 zeer goed bestand tegen warmte, is het waterafstotend en heeft het een geluidsisolerende werking. Ook maakt de hoge persing Canapalithos tot een zeer stabiele plaat, indien deze voorzien is van een afwerklaag. Om kromtrekken te voorkomen en de originele kleur te behouden, adviseren wij om het materiaal af te werken met een laksysteem. Canapalithos wordt namelijk onbehandeld geleverd. Voor de afwerking zijn er diverse mogelijkheden, van watergedragen lakken tot aan lakken op basis van silicaat of lijnzaadolie.

Voor een goede verlijming adviseren wij een lijm te gebruiken op basis van (VOC-vrij) polyurethaan. Wil je het materiaal schroeven? Dan is het aan te raden om het eerst voor te boren. Ook nieten en spijkeren behoren tot de mogelijkheden voor de verwerking van Canapalithos.

Interieurtoepassingen

Door de toevoeging van kleurpigment, krijgt het natuurlijke materiaal een verrassende twist. Canapalithos is dus ook decoratief toe te passen als echte eyecatcher in het interieur. Zo leent het materiaal zich perfect voor toepassing in wanden, vloeren en plafonds. Daarentegen is gebruik in vochtige ruimtes niet aan te raden.

Aan het einde van de levenscyclus is Canapalithos 100% recyclebaar. Dit komt doordat het materiaal enkel uit bio-based grondstoffen is opgebouwd.

Download informatie Canapalithos

Meer downloads
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen