Sluiten

Arpa Stock Collection: Hoogstaande en verrassende HPL platen

Italianen hebben niet alleen gevoel voor smaak maar ook voor trends en design. Dit blijkt wel uit de verrassende en hoogstaande HPL collecties die Arpa Industriale keer op keer uitbrengt. Al ruim 60 jaar gaan ambachtelijke vaardigheden en techniek hand in hand. Maak kennis met de Arpa Stock Collection. Deze collectie van Arpa Industriale geeft je ruime keuze uit wel 183 hoogstaande HPL decoren.

36 uni-kleuren worden op duurzame wijze geproduceerd volgens de innovatieve Bloom-kerntechnologie. Daarnaast zijn er 10 decoren met een matching kleurenkern.

De voordelen van Arpa HPL

 • Ruime collectie aan HPL decoren direct uit voorraad leverbaar
 • Voor 17.00 uur besteld, de volgende leverdag in je werkplaats
 • Kras- en slijtvast
 • Duurzaam door lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hygiënisch: Oppervlak geschikt voor contact met voedsel
Maak kennis met de HPL decoren uit de Arpa Stock Collection

Met een heus 'made in Italy' assortiment dat bestaat uit 183 HPL decoren die grotendeels uit voorraad leverbaar zijn kun je geen verkeerde keuze maken met de Arpa Stock Collection. De uiteenlopende collectie bestaat uit maar liefst zes thema’s:

 • Effen kleuren in bijzondere structuren voorzien van geïntegreerde duurzame Bloom-kerntechnologie.
 • Op de natuur geïnspireerde hout decors.
 • Elegante en aansprekende marmer en steen decors.
 • Intrigerende speciaal ontwikkelde design decors.
 • Boeiende metaal decors.
 • Verleidelijke effen kleuren met matching kleurkern.

Deze hoogwaardige HPL decors hebben een aansprekende oppervlakte afwerking en zijn deels voorzien van de duurzame Bloom-kerntechnologie.


Bloom-kerntechnologie

Het bijzondere aan de Arpa Stock Collection is dat maar liefst 36 uni-kleuren geproduceerd worden volgens de innovatieve en duurzame Bloom-kerntechnologie. Dit houdt in dat er tijdens de productie 50% minder fenol in de hars wordt gebruikt dan bij andere decoren. Hiervoor in de plaats wordt het natuurlijke polymeer Lignini gebruikt. Met maar liefst -28% water footprint, -38% primaire energiebehoefte en -46% CO₂ emissie kies je hiermee automatisch voor een stukje duurzaamheid!
Colorsintesi serie: Een duurzame kleurexplosie met unieke Bloom-kerntechnologie

De Colorsintesi serie uit de Arpa Stock Collection bestaat uit maar liefst 36 uni-kleuren. Alle decoren worden standaard uitgevoerd met de Kèr structuur. Deze matte structuur staat bekend om haar expressieve kracht en sensuele tactiliteit. Met een keuze uit de Colorsintesi serie kies je voor duurzaamheid, want deze decoren zijn ontwikkeld met de unieke Bloom-kerntechnologie die de hoeveelheid fenol in de hars met 50% omlaag brengt. De impact hiervan is dat er 28% minder waterverbruik is, 38% minder energieverbruik en 20% minder CO2 uitstoot. Niet alleen een mooie maar ook nog eens een duurzame keuze dus!

Color matching core: Een compacte serie uni-kleuren met een matching kleurenkern

De Color matching core serie bestaat uit 10 uni-kleuren en wordt aangeboden met een matching kleurenkern. Door de esthetische afstemming van decor en kern is het afwerken van de kanten overbodig. Bovendien kent het materiaal veel ontwerpvrijheid door middel van CNC-gravering. Deze HPL met gekleurde kern is voorzien van de Erre structuur. Deze onderscheidt zich door haar zijdezachte aantrekkingskracht die de harmonie van de compositie benadrukt.

Legni Serie: Een breed scala aan populaire houtdecoren met realisctische structuren

De Legni serie omvat 34 populaire hout decoren. De decoren zijn beschikbaar in 4 verschillende structuren. De Alevé structuur benadrukt de afwerking de schoonheid en natuurlijke kwaliteit van de houten decors. De Ghibli heeft een dieptewerking die de perceptie van volumes en kleurcontrasten versterkt. De Erre structuur onderscheidt zich juist door haar zijdezachte aantrekkingskracht die de harmonie van de compositie benadrukken. Als laatste de Larix structuur met brede en onregelmatige strepen die zich perfect leent voor houten decoren.

Pietre Serie: Moderne, luxe, elegante én trendy steendecoren bomvol esthetische kwaliteiten

De Pietre serie bestaat uit 15 steen decoren. De verschillende marmer en steenmotieven zijn bijna niet van echt te onderschieden. De decoren zijn beschikbaar in de structuren: Luna, Kèr en Mika. Deze structuren zorgen voor fijn aanvoelende maar natuurlijk krachtige uitstraling.

Fantasie Serie: Prachtige fantasiedecoren in uiteenlopende kleuren en structuren

De Fantasie serie bestaat uit 25 fantasie decoren. Van geweven stoffen tot craquelé verf looks. Maar ook diverse gespikkelde en zelfs viltachtige HPL decoren zitten in het pakket. De decoren zijn beschikbaar in de structuren: Lucida en Urban.

Metalli Serie: Verrassende decoren waarin ruw metaal en soft-touch samenkomen

De Metalli serie bestaat uit 14 metaal decoren. De decoren zijn beschikbaar in de structuren: OP, CT, 4H, 5H, 8H, Satinata en Lucida. Van rosé naar geborsteld koper tot staal en goud geborsteld, maar ook diverse bewerkte metaal looks vind je binnen de Metalli serie.


NIEUWE DIEPE TUET STRUCTUUR

Tuet is de eerste deep surface HPL plaat van Arpa. Geïnspireerd op de Piemontese rietvelden langs de rivier de Tanaro, wordt het contrast tussen licht en donker benadrukt, waardoor de gehele charme van een geribbeld oppervlak kan worden ontdekt.

Met hun diepe geometrische ritme creëren de “rietstengels” beweging en geven tegelijkertijd evenwicht. Tuet, alleen geschikt voor verticale toepassingen, is ontworpen voor combinatie met twee nieuwe houten decors: Caravella Light en Caravella Dark.

Arpa Stock Collection: het Productieproces

Het lijkt zo simpel, maar aan de totstandkoming van een HPL plaat gaat een sterk geevolueerde technologie schuil die grondig onderzocht en ontwikkeld is. Daarnaast zijn er krachtige productiefaciliteiten vereist. De productiecyclus van Arpa HPL wordt gereguleerd door de Europese wetgeving EN 438 en ISO 4586, waarin eisen en productienormen zijn vastgelegd. Bij Arpa vinden in elke fase van het proces kwaliteitscontroles plaats: van het impregneren, via halffabricaten en thermo-lamineren, tot aan het testen en classificeren van het eindproduct!

De thermo-laminering is het onomkeerbare proces waardoor HPL ontstaat: de geïmpregneerde decorplaten en kraftpapier ondergaan een gelijktijdig pers- en verhittingsproces bij hoge hitte en druk. Het proces zorgt ervoor dat de thermohardende harsen door de papiervezels vloeien en vervolgens uitharden om een homogeen niet-poreus materiaal (> 1,35 g/cm³) met de vereiste oppervlakteafwerking te verkrijgen.

ONDERHOUD- EN VERWERKINGSTIPS VAN HPL UIT DE ARPA STOCK COLLECTION

Kasten, meubels, tafels, wanden, deuren, balies, lockers, kleedruimten, werkbladen; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt afwerken met Arpa HPL. De HPL's van Arpa zijn ideaal te verwerken binnen projecten waarbij hygiëne en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Denk aan het interieur van openbare ruimten, keukens, laboratoria, kantoren, scholen, hotels, schepen, machinebouw, transportmiddelen of ziekenhuizen en zorgcentra. 

 • De HPL decoren uit de Arpa Stock Collection vereisen geen bijzonder onderhoud. Het compacte en niet-poreuze oppervlak kan gemakkelijk worden gereinigd met heet water, stoom en gebruikelijke schoonmaak- en desinfectiemiddelen voor huishoudelijk gebruik, zolang ze niet alkalisch zijn. De PH-waarde van het reinigingsmiddel moet dan 7 of lager zijn.
 • Het voordeel van HPL is dat het geen stof aantrekt. Behandel het materiaal daarom niet met (producten op basis van) was. Dit vormt een kleverige laag op het oppervlak die vuil vasthoudt.


WIST JE DAT...

 • De Arpa Stock Collection in totaal uit maar liefst 183 hoogwaardige HPL decoren in aansprekende oppervlakte afwerking bestaat? 
 • En deze decoren voor het merendeel uit voorraad leverbaar zijn?
 • De Arpa Stock Collection tevens bestaat uit 36 uni-kleuren geproduceerd volgens de innovatieve en duurzame Bloom-kerntechnologie én 10 decoren voorzien zijn van een matching kleurenkern?
 • De Patterns serie van de Arpa Stock Collection uit nog 24 andere fantasie decoren bestaat?
DUURZAAMHEID

Duurzaamheid speelt binnen Arpa Industriale een belangrijke rol. Alle acties die Arpa onderneemt, leveren een win-win-situatie op voor het milieu, het bedrijf en hun klanten. Duurzaamheid draait bij Arpa om gezond verstand, een op feiten gebaseerde aanpak en volledige integratie in de bedrijfsplanning. Daarom voeren ze een intern duurzaamheidsbeleid dat gebaseerd is op de enorme drive om over te schakelen van ‘minder slecht zijn’ naar ‘goed zijn’ voor het milieu. Het creëren van producten en materialen die zo belangrijk zijn voor mensen dat ze niet vervangen hoeven te worden, speelt hierin de hoofdrol. Ook de Arpa Stock Collection is op deze manier tot stand gekomen.

CERTIFICERINGEN
 

Greenguard Certificaat

De Stock Collection van Arpa Industriale beschikt over het GREENGUARD-certificaat. Dit betekent dat alle materialen een lage emissie hebben van formaldehyde en vluchtige organische stoffen.

Voedselveilig

De materialen van Arpa Industriale mogen in aanraking komen met voedsel in lijn met de Europese verordening FOOD CONTACT EU 10/2011. Daarnaast voldoet de collectie aan het NSF-keurmerk.

Brandveiligheid

De collectie is standaard leverbaar in de Europese brandklasse C. Het materiaal is als brandklasse B en D op aanvraag beschikbaar. Rookvorming S2, S1 op aanvraag. Druppelvorming D0, D1 op aanvraag beschikbaar. Fire Retardant ook op aanvraag beschikbaar.

Scheepvaart

De series Colorsintesi (uni-kleuren) en Metalli (metaal decoren) beschikken over het IMO-certificaat.

FSC / PEFC op aanvraag

Alle HPL platen uit de Arpa Stock Collection zijn op aanvraag beschikbaar met een FSC® of PEFC certificering.

Gerelateerde productcategorieën

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen