NIEUW: diverse soorten Okoume Multiplex direct uit voorraad leverbaar. Klik hier voor alle varianten.
Sluiten

UNILIN Evola

Kenmerkend voor HPL en melamine van UNILIN Evola zijn de realistische structuren en decoren, waarbij perfectie in de details zit. Al sinds de jaren ’60 ontwikkelt de Belgische producent vernieuwende oplossingen met grondstoffen uit de lokale omgeving. Dat begon ooit met vlas en veranderde later in hout, dat UNILIN nu voor haar constructieve materialen, zoals spaanplaat en MDF, gebruikt. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN UNILIN EVOLA HPL EN MELAMINE?

  • 195 decoren beschikbaar in HPL en melamine en direct uit voorraad leverbaar
  • Leverbaar met 13 verschillende structuren, waarvan 4 synchroonstructuren
  • Kantenband en ABS-band met directe kleurkoppeling
  • Standaard geleverd op P2 spaanplaat, gemaakt van 85% gerecycled hout
  •  decoren direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 17:00 uur besteld, de volgende leverdag in huis
Bestel UNILIN Evola direct online

ONTDEK UNILIN EVOLA MET ONZE DECOR KIEZER

Handig! Kies hieronder een decor uit de UNILIN Evola collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

Creëer eenheid met de perfecte kleurkoppeling

De Evola collectie van UNILIN bestaat uit 195 decoren, stuk voor stuk verkrijgbaar in zowel HPL als melamine. Hetzelfde decor voor een werkblad en een wand? Geen probleem! Door de perfecte kleurkoppeling creëer je eenheid in jouw interieurproject. Dat geldt ook voor de kantafwerking. Het design van het kantenband is gelijk aan dat van melamine. Met ABS-band in een speciale variant voor de lange- en kopse kant krijgt het materiaal de looks van een massieve plaat en oogt het resultaat levensecht. Ook aan variatie in afmetingen is gedacht. Het ABS-band is op aanvraag in diverse breedtes verkrijgbaar.

En voor welke uitvoering je ook kiest, de decoren zijn altijd kleurvast en bestand tegen de invloed van Uv-licht. Het HPL van UNILIN is niet alleen kleurvast, maar ook stootvast en krasbestendig. Deze robuuste eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal lang mee gaat.


IN WELKE STRUCTUREN IS UNILIN EVOLA VERKRIJGBAAR?

Met realistische oppervlaktestructuren zijn de houtdecoren van UNILIN steeds moeilijker van echt hout te onderscheiden. Zeker de synchroon structuren, die de tekening van het houtdecor volgen, bootsen de look & feel van hout goed na. We zetten de vier synchroon structuren voor je op een rij:

  • Dainty Oak: verfijnde structuur met matte afwerking
  • Royal Oak: matte reliëfstructuur die bloemen en knopen benadrukt
  • Heritage Oak: structuur met de look van gerecupereerd eikenhout
  • Minnesota Oak: rustieke look door de kleine knopen, matte en glanzende gedeelten


Ook met andere UNILIN structuren kun je de beleving van hout benadrukken. Voor een ruwe structuur is er Brushed wood en Veneer wood geeft het materiaal zelfs een pure, verweerde uitstraling. Wil je dat het materiaal ook voelbaar weinig van echt hout verschilt? De diepe structuur Deepwood biedt een uitkomst. Liever fijne rechte lijnen? Dan is Linewood een mooie optie.En structuren voor unikleuren dan? Of wat dacht je van steenachtige of metallic decoren? Hard, zacht, mat of glanzend, het kan allemaal met de overige UNILIN structuren. Unikleuren komen nog mooier tot hun recht in ultramatte uitvoering met Topmat structuur. Supermat gaat nog een stapje verder wat betreft matheid en is zelfs bestand tegen vingerafdrukken. Glanzend materiaal als contrast? Met Metallic krijgen metaaldecoren een geborstelde structuur met parelmoereffect. Ten slotte kun je nog kiezen voor de lichte korrelstructuur Soft Pearl of de ruwe Lime structuur.

UNILIN SPAANPLAAT VAN GERECYCLED HOUT

Hout dat al een leven had als pallet, meubel of betonbekisting wordt grondstof voor het spaanplaat van UNILIN. 85% van de nieuwe spaanplaten bestaat uit postconsumptiehout dat een tweede leven krijgt. Die grondstoffen zijn afkomstig van containerparken, afbraakwerken en werkplaatsen van meubelmakers en interieurbouwers. In het zuiveringspark worden de houtvezels gescheiden van andere grondstoffen, zoals deeltjes glas, zand, steen, plastic, rubber of ijzer. Die deeltjes vind je later terug in de vorm van bijvoorbeeld bouwmateriaal, een dakgoot of schroef. Voor de overige 15% bestaan de spaanplaten uit vers hout dat onbruikbaar is voor de houtindustrie. Denk aan stammen die te krom of te klein zijn voor zagerijen. Na gebruik kunnen de spaanplaten gedeeltelijk verwerkt worden tot een nieuw exemplaar. Het houtstof dat vrij komt tijdens het schuren en zagen van de panelen en ander restmateriaal worden ingezet voor de productie van hernieuwbare energie.Naast spaanplaat kun je jouw favoriete UNILIN decor ook combineren met andere dragermaterialen, zoals MDF. Zowel spaanplaat als MDF zijn beschikbaar in standaarduitvoering of in een brandvertragende, vochtwerende of formaldehydevrije variant. Alle constructieve materialen zijn al vanaf 4 stuks te bestellen.


INTERIEURTOEPASSINGEN

Van werkblad tot wandafwerking, HPL van UNILIN leent zich voor allerlei horizontale en verticale toepassingen. Daarnaast kun je bij verticale toepassingen ook kiezen voor de melamine variant. Door de kleurkoppeling met HPL en melamine zijn alle 195 decoren toepasbaar in talrijke interieurelementen.UNILIN CLICWALL: HET MODULAIRE WANDSYSTEEM

Trek je het gewenste UNILIN Evola decor graag door op de wanden? Met de UNILIN Clicwall is dit een fluitje van een cent. Dit modulaire wandsysteem heeft alles in huis om in no time een voorzet- of scheidingswand te creëren. De gemelamineerde MDF panelen voorzien van een innovatief klikprofiel staan garant voor een snelle en stofvrije installatie. En het mooie is dat je de ruimte na plaatsing van de wand direct kunt gebruiken. Er is geen verdere afwerking vereist, waardoor je tot wel vijf (!) keer sneller klaar bent. Wat wil je nog meer?UNILIN Clicwall is uit voorraad leverbaar in 12 hoogwaardige UNILIN Evola decoren of voorzien van een lakdraagfolie. Daarnaast is het product in 137 UNILIN Evola decoren op aanvraag beschikbaar. Door de perfecte kleurkoppeling met UNILIN Evola creëer je eenheid in jouw interieurproject. Ontdek snel de UNILIN Clicwall collectie en ga direct aan de slag met jouw favoriete uitvoering.

Bestel UNILIN Clicwall direct online

CERTIFICERINGEN

De materialen van UNILIN zijn standaard PEFC gecertificeerd. UNILIN materialen met een FSC-certificering kun je bij ons aanvragen. Wil je jouw interieurontwerp laten certificeren volgens de voorwaarden van LEED of BREEAM? UNILIN stelt een handig document ter beschikking waarin je kunt zien hoe je punten scoort door te kiezen voor hun spaanplaten.

HELE PLATEN UIT UNILIN EVOLA COLLECTIE ALS DOWNLOAD BESCHIKBAAR

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele UNILIN Evola collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de hele platen.

Download hier de afbeeldingen

Download informatie UNILIN Evola

Meer downloads

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen