Sluiten

De UNILIN Evola HPL en gemelamineerde spaanplaat collectie

Bij Baars & Bloemhoff is een brede selectie van HPLgemelamineerd spaanplaat en kantenband van UNILIN verkrijgbaar. Al sinds de jaren zestig werkt het Belgische UNILIN aan productinnovatie. Het bedrijf ontstaat uit de ‘Union de Lin’. Deze vakbond van vlasboeren bundelt hun krachten om zo tot een eerste vezelplaat uit restproducten van vlas te komen. Sindsdien verrassen zij elk jaar hun afnemers met nieuwe producten én blijven ze bij hun initiële duurzame belofte. En nu, ruim zestig jaar later maken zij deze belofte nog steeds waar. Maak kennis met het decoratieve assortiment van UNILIN 2022-2026.

DIT ZIJN DE VOORDELEN VAN UNILIN EVOLA

  • Ruim assortiment decoren leverbaar in HPL en gemelamineerd spaanplaat
  • Leverbaar in 16 verschillende structuren, waarvan 4 synchroonstructuren
  • Kantenband in ABS en laminaat met perfecte kleurkoppeling
  • Levensechte decoren geïnspireerd op de laatste trends in mode, natuur en kunst
  • Gemelamineerd spaanplaat heeft een basis van Belspan P2 en bestaat uit 100% herwonnen hout
  • Voor 17:00 uur besteld, de volgende (lever)dag in je werkplaats

De evolutie van vezel- tot spaanplaat

De afgelopen jaren is de UNILIN vezelplaat tot spaanplaat geëvolueerd. In deze evolutie raakt de kernwaarde die het bedrijf sinds de start met zich meeneemt niet uit het oog verloren. De spaanplaten van UNILIN bestaan voor wel 90% uit post-consumer houtafval. Voor de productie van hun MDF en HDF worden geen bomen gekapt, ze bestaan namelijk uit 100% bijproducten uit andere industrieën! Met hun unieke technologie om MDF te recyclen hebben ze een wereldprimeur! Het is wel duidelijk dat circulariteit bij UNILIN in het DNA zit!

Ontdek UNILIN Evola zelf met onze decorkiezer

Handig! Kies hieronder een decor uit de UNILIN Evola collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse posities. Keuze gemaakt? Bestel dan je sample via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren. Vraag een sample aan en krijg een realistisch beeld van de structuur en het decor van jouw materiaalkeuze.

Creëer eenheid met de perfecte kleurkoppeling

Het voorraadprogramma van Unilin Evola bestaat uit 197 designs, stuk voor stuk verkrijgbaar in HPL en melamine. Hetzelfde decor voor een werkblad en een wand? Geen probleem! Door de perfecte kleurkoppeling creëer je eenheid in jouw interieurproject. Het bijpassende slag- en krasvaste ABS kantenband in ABS zorgt je voor een 1-op-1 match met het design van jouw plaat.Tiptop kantafwerking

Zonder kantenband geen mooi afgewerkte rand. ABS kantenband blijft daarom voor alle decoren beschikbaar in 23x1mm. Speciaal voor de BST, CST en W03 structuren is er ook een 23x2mm ABS band beschikbaar. De Master Oak (V2A) structuur werk je superstrak af met het 23x0,5mm laminaat kantenband. Ga je voor de echte massieve hout uitstraling? Voor een selectie aan hout decoren is er een ABS kantenband met kopse tekening beschikbaar.

Voor welke uitvoering je ook kiest, de decoren van Unilin Evola zijn altijd kleurvast en bestand tegen de invloed van UV-licht. Het HPL van UNILIN is niet alleen kleurvast, maar ook makkelijk te reinigen en bovendien stootvast en krasbestendig. Deze robuuste eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal lang meegaat.

In welke structuren is Uniline Evola verkrijgbaar?

Met realistische oppervlaktestructuren zijn de houtdecoren van UNILIN steeds moeilijker van echt hout te onderscheiden. Zeker de synchroon structuren, die de tekening van het houtdecor volgen, bootsen de look & feel van hout goed na. De beschikbare structuren met hun eigenschappen voor je op een rij:

Aanduiding

Structuur

Omschrijving

MST

Supermat

Extreem supermatte structuur die 'fingerprint proof' is.

BST

Topmat

Matte structuur die perfect aansluit bij de vraag naar matte materialen. Perfect op houtdesigns en effen kleuren.

CST

Soft Pearl

Subtiele lichte korrelstructuur

W03

Linewood

Rechtlijnige en voelbare houtstructuur.

W04

Deepwood

Diepe houtstructuur, waardoor een natuurgetrouwe houttekening ontstaat.

W06

Veneer wood

Verfijnde fineerafwerking met subtiele, korte poriën en een zeer matte afwerking.

W07

Subtle wood

Subtiele houtstructuur zorgt voor het tot leven komen van lichte en donkere houtdecoren. De houtnerf krijgt een extra accent door nieuwe kleurinnovaties.

M01

Metallic

Deze structuur heeft een licht geborstelde uitstraling en doet het goed op metaaldesigns.

M02

Lime

Op getroffeld pleisterwerk geïnspireerde structuur.

M03

Herringbone

Structuur geïnspireerd op de klassieke visgraat met een gevoel van geweven textiel.

M04

Hive

Geometrische afwerking gebaseerd op het zeshoekpatroon van een bijenkorf. Het 3D effect zorgt door de lichtinval voor extra diepte op decoren met een effen kleur.

V1A*

Dainty Oak

Verfijnde structuur met matte afwerking, gebaseerd op een zeer elegante eik.

V8A*

Royal Oak

Deze structuur bootst de look and feel van rustiek eiken na.

V9A*

Heritage Oak

Structuur met levensechte barsten, diepe structuren en kleine onvolmaaktheden.

Z5L*

Minnesoate Oak

Deze structuur met rustieke uitstraling wordt nog levendiger door de matte en glanzende delen.

V2A*

Master Oak

Door zijn matte finish en de luxe, elegante en verfijnde structuur van eiken is dit nerfpatroon nog beter dan het origineel.

*decoren hebben een synchroonstructuur, waarbij de structuur de houtnerf volgtGeliefde combinaties: zwart en wit met houtstructuren

Blaas jouw interieurproject extra leven in met de levensechte houtstructuren van UNILIN Evola. Wat dacht je van een basis in Elegant Black gecombineerd met de W04, W03, W06 en V1A en V2A (Master Oak). Door de synchroonstructuur waarbij de structuren perfect de houttekening volgen, is de oppervlakte bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Ook een verscheidenheid aan wittinten zijn leverbaar in combinatie met houtstructuren, zoals Azure white, Front white en Everest white.Het paradepaardje van UNILIN – Master Oak (V2A)

Een van de nieuwste structuren in de 2022-2026 collectie is de V2A, het paradepaardje van Unilin: Master Oak. Deze heeft door een unieke persplaattechnologie tot wel 20 meer diepteniveaus dan reguliere structuren! Het uiterlijk is hiermee niet meer van echt eiken te onderscheiden! Unilin Master Oak is verkrijgbaar in 4 houtkleuren en in de unikleuren zwart en wit. Voor de perfecte kantafwerking is er een kantenband laminaat van 0,5mm ontwikkeld: het voelt als fineer en is perfect afgestemd op de decoren en oppervlaktestructuur van de Master Oak. Onze collega Marcel vertelt je er meer over in de onderstaande video.

UNILINs R&D Director Caroline Van de Poluliere: “Unilin Master Oak vloeit voort uit onze passie voor mooie dingen en de onstilbare honger om producten steeds beter te maken”

diverse decoren Unilin Evola HPL

UNILIN spaanplaat van gerecycled hout

De spaanplaat van UNILIN – Belspan, is uitermate geschikt voor interieurwerk in droge omgevingen. Dit plaatmateriaal wordt dan ook veel toegepast in de interieur- en meubelbranche, voor niet zichtbare onderdelen, als basisplaat voor schenkelwerk, of in de verpakkingsindustrie. De Belspan spaanplaat van UNILIN bestaat voor 100% uit gerecycled hout. Hiervan is ongeveer 90% post-consumer hout. Dat wil zeggen dat het bestaat uit afvalstromen van de eindgebruiker. De overige 10% wordt aangevuld met hout dat komt uit reststromen van de houtindustrie of snoeihout. Super duurzaam dus!

Interieurtoepassingen UNILIN Evola

Van werkblad tot wandafwerking, HPL van UNILIN leent zich voor allerlei horizontale en verticale toepassingen. Daarnaast kun je bij verticale toepassingen ook kiezen voor de melamine variant. Door de kleurkoppeling met HPL en melamine zijn alle decoren toepasbaar in talrijke interieurelementen.Unilin clicwall: het modulaire wandsysteem

Trek je het gewenste UNILIN Evola decor graag door op de wanden? Met de UNILIN Clicwall collectie is dit een fluitje van een cent. Dit modulaire wandsysteem heeft alles in huis om in no time een voorzet- of scheidingswand te creëren. De gemelamineerde MDF panelen hebben een innovatief klikprofiel en staan garant voor een snelle en stofvrije installatie. Het mooie is dat je de ruimte na plaatsing van de wand direct kunt gebruiken. Er is geen verdere afwerking vereist, waardoor je tot wel vijf (!) keer sneller klaar bent. Wat wil je nog meer?UNILIN Clicwall is uit voorraad leverbaar in 12 hoogwaardige UNILIN Evola decoren of voorzien van een lakdraagfolie. Daarnaast is het product in 137 UNILIN Evola decoren op aanvraag beschikbaar. Door de perfecte kleurkoppeling met UNILIN Evola creëer je eenheid in jouw interieurproject. Ontdek snel de UNILIN Clicwall collectie en ga direct aan de slag met jouw favoriete uitvoering.

Bestel UNILIN Gemelamineerd        Bestel UNILIN HPL

Certificeringen

De materialen van UNILIN zijn standaard PEFC gecertificeerd. UNILIN materialen met een FSC® certificering kun je bij ons aanvragen. Wil je jouw interieurontwerp laten certificeren volgens de voorwaarden van LEED of BREEAM? UNILIN stelt een handig document ter beschikking waarin je kunt zien hoe je punten scoort door te kiezen voor hun spaanplaten.

Hele platen uit unilin evola collectie als download beschikbaar

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele UNILIN Evola collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de hele platen.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen