Sluiten

The Race Track: Een speelse first-person-view installatie

Wij blikken terug op de presentatie van het eclectische en eigenzinnige designcollectief La Bolleur tijdens de Modefabriek afgelopen januari. The Race Track was de titel van de ‘speelse’ installatie die zij in de RAI Amsterdam aan het grote publiek liet zien.

Aan de 42 meter lange racebaan kwam geen spijker of lijm te pas (no screw, no glue!). Het opvallende bouwwerk werd volledig opgetrokken uit blank berken multiplex dat Baars & Bloemhoff voor deze mooie gelegenheid verzorgde. Fun fact: de installatie bestaat uit maar liefst 687 CNC-gefreesde onderdelen, vervaardigd uit 35 platen. Uit de smaakvolle details, zoals de gedetailleerde bruggen die het parkoers sieren, spreekt het vakwerk en de creativiteit van de heren achter la Bolleur. De racebaan is overigens volledig demontabel, herbruikbaar en kan als een soort lego op elke locatie naar eigen wens worden opgebouwd. Sterker nog, eenmaal gedemonteerd is er slechts 2,5 pallet nodig om de enorme racebaan op te slaan. ‘Dat is voor ons ook wel de kick’, aldus de ontwerpers van La Bolleur.
Met The Race Track brengt La Bolleur het virtuele weer terug naar de realiteit. Achteroverleunend op een stoel, de virtualreality-bril stevig om het hoofd geklemd, kon je het circuit beleven alsof je in de raceauto zelf zit. Deze techniek staat bekend als first-person-view of kortweg FPV. La Bolleur hoopt daarmee de vreugde van het bouwen en spelen in de echte wereld nieuw leven in te blazen. Zoals hun slagzin luidt: ‘Men will be boys’!

Ook tijdens de aankomende editie van de Modefabriek zal The Race Track weer gepresenteerd worden, ditmaal in een nog uitgebreidere variant.Specificaties

Ontwerp & Realisatie La Bolleur
Materiaal Berken Multiplex
Foto & Video Credits Bo Van Veen (www.studio-veen.com)


Toegepaste Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen