GREENWASTE // van zaagresten naar spaanplaat met Pfleiderer

Altijd al willen weten wat je met jouw zaagresten, oude meubels en interieurdelen kunt doen? Pfleiderer weet er wel raad mee. In samenwerking met Greenwaste en HDF Recycling ontwikkelden zij een circulair proces, waarin afvalhout de grondstof voor hun nieuwe spaanplaten wordt. Hoe dat proces precies in zijn werk gaat, laten we je zien in onderstaande video. Neem een kijkje bij Harryvan Interieurbouw, een van de interieurbouwers bij wie Pfleiderer reststromen hout ophaalt.

Voor de inzameling van het recyclebare A/B hout stelt Greenwaste, leverancier van modern recyclingmanagement, een speciale container beschikbaar. Op de handige afvalinstructiekaart zie je precies wat er wel en niet in de container gegooid mag worden. Zo kun je er onder andere multiplex, spaanplaat, OSB en onbehandeld grenen, vuren en eikenhout in kwijt. Maar ook zaagresten, afkortstukken en pallets van onbehandeld hout mogen er in. Wat dat niet? MDF, hardhout, plafondplaten, houtvezelcementplaten, PVC fineerlagen en hout met C-kwaliteit bijvoorbeeld.

Een keer per maand wordt het hout uit de container opgehaald. Voordat Pfleiderer er nieuwe spaanplaten van kan maken, wordt het restmateriaal gecontroleerd en gereed gemaakt voor recycling door HDF. En uiteindelijk belandt het materiaal dus in de Pfleiderer fabriek in Duitsland. De kwaliteit van de spaanplaten uit gerecycled hout is hoog, zoals je van Pfleiderer gewend bent.

Wil jij jouw resthout nieuw leven in blazen? Wij helpen je graag! Neem contact op met ons op voor meer informatie over Greenwaste. En wie weet komen de zaagresten uit jouw container straks weer terug in de vorm van een spaanplaat voor jouw nieuwste meubel of project!
Neem contact op

Download informatie Pfleiderer

Meer downloads
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen