Sluiten

Handgemaakte keuken met verschillende volumes

De mannen achter Studio SOOL beschouwen de keuken als het sieraad van de ruimte. Dat zie je zeker terug in dit prachtige handgemaakte exemplaar, waarmee de ontwerpende meubelmakers invulling geven aan de grote open ruimte in een vrijstaande villa. Om de ruimte te breken, werkte Studio SOOL met verschillende volumes en is het kookeiland een kwartslag gedraaid. Zo ontstaan er mooie zichtlijnen en een speelse compositie.


VAN KEUKEN TOT LAMP: ALLES UIT EEN MASSIEF OLMEN STAM

Het materiaal vormt het fundament voor de keuken en zoals in ieder ander project van Studio SOOL mag massief hout van Hollandse bodem hierin niet ontbreken. Ditmaal is er gekozen voor massief olmen. Zowel het kookeiland als de eettafel en hanglamp zijn vervaardigd uit één stam van de Iep. Het hout is gespiegeld toegepast en de opvallende vlamtekening loopt door in ieder meubel en object. In de hoge ruimte verzorgt de dimbare, custom-made lamp voor ieder moment het juiste licht. Van sterk werklicht tot zachte sfeerverlichting.
MAT FENIX, ZWART MDF EN ITALIAANS MARMER IN DE MIX

Maar liefst 4 meter Italiaans marmer siert het aanrechtblad. Het witte materiaal geeft de keuken niet alleen een rijke uitstraling, maar heeft ook een licht reflecterende werking. In contrast met het witte blad en het warme hout zijn er matzwarte materialen uit onze collectie toegepast. Het door-en-door gekleurde Color MDF vormt de basis voor de kastenwand. In de nis komt de materialenmix prachtig samen, met het marmeren blad dat overgaat in de spoelbak en de achterwand, en een zwevende kast uit diezelfde boomstam.Voor de fronten is gebruikgemaakt van een ander matzwart materiaal: het 0720 Nero Ingo decor uit de FENIX NTM collectie van Arpa Industriale. Het Nano technologische HPL beschikt over waterafstotende, antibacteriële, hitte- en krasbestendige eigenschappen. Vingerafdrukken verdwijnen op het fluweelzachte oppervlak als sneeuw voor de zon. Het ideale decor voor greeploze fronten dus!

Specificaties

Ontwerp Studio SOOL
Realisatie Studio SOOL
Materiaal Color MDF, FENIX NTM

Toegepaste materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen