Sluiten
  • Jasper van der Hoeven zaagt houten planken voor een interieurproject.

Binnenkijken bij Studio Jasper

Met de Woodcase, een laptopcase van hout, kreeg Jasper van der Hoeven de smaak te pakken. Na zijn opleidingen aan het Hout- en Meubileringscollege en de Jan de Bouvrie Academie werd Studio Jasper in 2012 een feit. Het schuurtje aan huis barstte al snel uit zijn voegen, zelfs de woonkamer stond regelmatig helemaal vol met kasten. Na een periode in creatieve werkplaats De Createur in Utrecht, is Jasper nu te vinden tussen het groen in een pand dat zich op het grensvlak van loods en kas bevindt. Ook in dit pand is het collectieve gehalte hoog en komen makers en ontwerpers samen. Niet gek ook, als je je bedenkt dat het pand vroeger dienstdeed als sociale werkplaats en bloembinderij van Utrecht Werkt.

de zithoek en het kantoor bij studio Jasper

Inmiddels heeft Jasper zich volledig toegelegd op het maken van custom-made kasten, tafels en keukens waarin zijn liefde voor hout en handwerk duidelijk is terug te zien. Daarin werkt hij met materialen variërend van gespoten MDF tot berken multiplex voorzien van een Finsa HPL of een fineer uit de collectie van Querkus. Ook Solid Surface voegde hij recent aan zijn materialenpalet toe, na het volgen van onze HI-MACS training.


‘Ik heb geen uitgebreid machinepark, de formaatzaag is mijn beste vriend. Als het helemaal geautomatiseerd is, is er ook weinig meubelmaken meer aan.’


interieurmeubel kast van meubelmaker Jasper van der Hoeven

Jasper van Hoeven in zijn houtbewerking studio

Zijn opdrachten worden alsmaar groter. Naast de realisatie van veelal particuliere interieurs met zijn eigen team, werkt hij ook met de architect, projectleider en andere makers uit de creatieve broeiplaats aan de inrichting van kantoorpanden en horecagelegenheden. Binnen die gezamenlijke projecten heeft Jasper nog altijd de vrijheid om er zijn eigen invulling aan te geven. Zijn signatuur is minimalistisch en licht, met slanke lijnen en een speelse touch. Die stijl doet bijna Japans aan. Welke opdracht er ook op Jaspers pad komt, het is pas geslaagd als zijn klant blij is. Daarvoor gaat hij tot het gaatje, of de nok van een huis waar hij wanden vult met vakkundig maatwerk.


‘Het lijkt me heel tof om in de toekomst een oud pand met een rijke historie te kopen. Een voormalige kerk bijvoorbeeld. En om dat gebouw vervolgens een hele andere bestemming te geven en naar mijn hand te zetten. Een hotel zie ik wel voor me. Of een reeks appartementen. En dan creëer ik daar natuurlijk het liefst ook mijn eigen woning en werkplaats.’

bouwtekening voor een interieurproject van Studio Jasper

Jasper van Hoeven bij Studio Jasper

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen