Sluiten

Workshop of Wonders toont NEXT Generation in zwart-wit landschap

Bij Workshop of Wonders komt het werk van een nieuwe generatie ontwerpers samen in de expo NEXT Generation. Ditmaal staan er 4 designstudio’s in de spotlights: Studio Truly Truly, Os & Oos, Johan van Hengel en Daphna Laurens. Een van de designduo’s, Daphna Laurens, verzorgde bovendien het prachtige expo design, waardoor de ruimte is getransformeerd in een sereen, zwart-wit interieurlandschap. Met als basis: Essen wit dosse Decoflex fineer van Decospan.Expressieve vormen en rijke texturen

Eén ding hebben de 4 ontwerpstudio’s met elkaar gemeen; een pure, minimalistische stijl met natuurlijke of poëtische elementen. Om de uitgesproken werken mooi tot hun recht te laten komen, is er gekozen voor een subtiel zwart-wit kleurenpalet. Hier binnen zijn het juist de expressieve vormen en rijke texturen van het design die spreken. De meubels waarop het werk gepresenteerd wordt, waren eerder al te zien tijdens een expositie in Workshop of Wonders. Ditmaal zijn ze in een nieuw jasje gestoken door Daphna Laurens. Waar de presentatiemeubels eerder nog speelse, schuine, wipwap achtige vormen hadden, zijn het nu strakke, geometrische tafels door de toevoeging van een recht blok als tafelpoot.

Exclusief Essen van Decospan Decoflex

Om een mooie eenheid en rust te creëren, zijn alle presentatiemeubels zijn voorzien van hetzelfde houtfineer uit onze Decospan collectie. Daphna Laurens heeft gekozen voor Decoflex, uitgevoerd in Essen wit dosse. Van nature is Essen licht van kleur, maar doordat de ontwerpers het hebben afgewerkt met lijnolie krijgt het hout zijn diepe, donkere tint. Dit geeft het materiaal een exclusieve uitstraling, waarbij de houtstructuur goed zichtbaar blijft. Wat dit fineer nog meer zo bijzonder maakt, is de extreme flexibiliteit waar Decoflex om bekend staat. Tijdens het productieproces worden de gevoegde fineerstroken op papier geperst, waarna de houtvezels met een speciale machine worden gekneusd. En dat is precies hoe het materiaal zo buigzaam wordt. Daarom is Decoflex fineer ideaal voor het creëren van ronde vormen, zoals de cilindervormige elementen in deze expositie.

De expositie NEXT Generation is nog tot en met 29 september te zien in Workshop of Wonders in Utrecht.Specificaties

Opdrachtgever Workshop of Wonders
Ontwerp Daphna Laurens
Realisatie Daphna Laurens
Fotografie J. Rodycz
Materiaal Decospan

Toegepaste materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen