Sluiten

Baars & Bloemhoff wordt partner van Urban Mining Collective

Soms kan een gebouw in zijn huidige vorm niet meer bestaan, maar de materialen die het herbergt wel. Hoe zorg je er dan voor dat al deze materialen worden hergebruikt? Daar weet New Horizon wel raad mee. Zij zien de stad als materialenmagazijn en bestaande gebouwen als een walhalla voor het oogsten van waardevolle grondstoffen en materialen. Wanneer een pand gerenoveerd, getransformeerd of gesloopt wordt, zorgen zij er samen met het Urban Mining Collective voor dat alle bruikbare materialen en grondstoffen een nieuwe bestemming krijgen. Sinds dit jaar werken we samen met New Horizon en maken we deel uit van het Urban Mining Collective, samen met Stiho en andere partners uit de bouwwereld.


HERGEBRUIK VAN MATERIALEN EN ADVIES OVER CIRCULAIRE INTERIEURS

Als leverancier binnen de interieur- en meubelbranche zien we het als onze verantwoordelijkheid om alternatieven te gaan aanbieden voor primaire materialen en grondstoffen. Dit betekent dat we niet alleen nadenken over de herkomst en samenstelling van een materiaal, maar ook over andere manieren om met bestaande materialen om te gaan en hun levensduur te verlengen. Of je nu als maker, ontwerper, opdrachtgever, producent of gebruiker bezig bent met een interieurproject waarin het circulaire model centraal staat, we denken graag met je mee over de mogelijkheden!



WELKE INTERIEURMATERIALEN WORDEN ER DAN GEOOGST?

In samenwerking het Urban Mining Collective ontstaan er nieuwe kansen om materialen op een hoogwaardige manier of in hun oorspronkelijke vorm te hergebruiken. Naast producten als sloten, deuren en kozijnen komen er ook veel interieurmaterialen vrij bij de sloop of renovatie van gebouwen. Op dit moment zijn we aan het inventariseren welke interieurmaterialen dit precies zijn. Natuurlijk is dat voor ieder gebouw weer anders, maar de ene materiaalsoort zullen we vaker tegenkomen dan de andere. De meest voorkomende interieurmaterialen uit urban mining zullen we later dit jaar als standaard assortiment beschikbaar stellen. Maar ook de zeldzamere vondsten die nog een tweede leven in een interieur verdienen zullen we gaan aanbieden via een zogenaamde Oogstkaart op onze website.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Urban Mining, hoe het oogsten van materialen in zijn werk gaat of hoe je de waarde van materialen in bestaande bouw bepaalt? Tijdens het virtuele Building Futureproof event gingen New Horizon en diverse partners van het Urban Mining Collective hierover in gesprek. Kijk de gesprekken hier terug!

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen