Sluiten
  • Knab bank

KNAB op Scandinavische tour met houtfineer Nørdus

Een verfrissend Scandinavisch windje waait door het nieuwe kantoor van de online bank KNAB. In het kantoor in Amsterdam-West dat onderdak biedt aan zo’n 200 werknemers werd door OOKarchitecten voor verrassend veel blank hout gekozen, samen met de uitvoerende partij Haklander Interieurbouw creëerde zij daarmee een kantooromgeving van de bovenste plank.

Knab bank

HOUTFINEER VAN NØRDUS ALS DUURZAAM UITGANGSPUNT

Met natuurlijke materialen en een terughoudend kleurenpalet realiseerde OOKarchitecten een duurzame kantoorinrichting met oog op de toekomst. Niet voor niets werd daarom gekozen voor onze volledige FSC en PEFC gecertificeerde A-kwaliteit houtfineer Wild Pine uit de collectie van Nørdus. Hiervoor wordt uitsluitend het beste naald- en berkenhout geselecteerd wat vervolgens zorgvuldig wordt verwerkt tot dungesneden fineer. Om een lange levensduur te kunnen garanderen is het fineer voorzien van een gespoten blanke toplaag.

NØRDUS: EEN UITKOMST VOOR GROTE OPPERVLAKTEN

De fineren van Nørdus worden samengesteld volgens de mixmatch-techniek. Hierbij worden stroken fineerhout van verschillende bomen met wisselende snijwijzen willekeurig aan elkaar gevoegd tot een volledig vel. Wanneer je met verschillende platen een doorlopend oppervlak creëert, ontstaan er geen optische onderbreking. Dit maakt dat het fineer uitermate geschikt is voor het bekleden van wanden en grote oppervlakten. Het kantoor van KNAB bewijst dat maar al te goed. De uit gefineerd MDF opgetrokken (kasten)wanden en podia vormen een prachtig aaneengesloten decor.

ESTHETISCH TOEGEPASTE PRIMEBOARD VAN PFLEIDERER

Voor de kluisjes die verwerkt zijn in de houtenwanden werd gekozen voor onze Thermopal PrimeBoard uit de collectie van Pfleiderer. Dit unieke materiaal combineert de kracht van dragers als spaanplaat en MDF, met een hoogwaardige afwerking. In dit project is gekozen voor een extreem matte afwerking, met als resultaat een fluweelzacht oppervlak waarop vingerafdrukken geen schijn van kans maken. Deze PrimeBoard biedt de ideale oplossing voor diverse interieur-toepassingen én is ook nog eenvoudig te verwerken.

Het dennen houtwerk in combinatie met glazen wanden en veel groen brengt een ambiance van rust en kalmte in het kantoor. Kortom, een ideale omgeving om in de workflow te komen.

PROJECT SPECIFICATIES

Ontwerp OOKarchitecten
Realisatie Haklander Interieurbouw
Fotografie Hans Gorter Fotografie
Materialen Wild Pine van Nordus, Pfleiderer Primeboard U 12000 XT

GEBRUIKTE MATERIALEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen