Sluiten

Drager keuze van houtfineer

De manier van toepassing van je houtfineer in je project bepaalt de keuze van de drager. Decospan geeft de mogelijkheid om je fineer en drager samen te stellen tot een zogenaamd Decopanel. Het HPLT-persprocedé (High Pressure Low Temperature) dat Decospan toepast in het productieproces, garandeert de beste kwaliteit voor elk type fineerplaat.

Bij het bestellen van een gefineerde plaat is het belangrijk dat de juiste drager en backing worden geselecteerd. Wij verduidelijken dit in de tekening hieronder.

  1. TOPLAAG: De gekozen look (houtsoort, snijwijze, voegtechniek, kwaliteit)
  2. PLAAT: Keuze uit verschillende types, afmetingen en diktes
  3. TEGENLAAG: Voor een goede stabiliteit moet een gefineerde plaat steeds voorzien zijn van een tegenlaag. 

Qua type dragers heb je veel keuze, de meest gangbare zijn:

Gefineerd MDF

Dit zijn basisplaten van hoge kwaliteit die vervaardigd zijn uit houtvezels. Het fijnste houtmateriaal wordt gebruikt als basis en dat resulteert in een heel homogene plaat. Dat maakt deze drager vlak en gemakkelijk te verwerken.

Gefineerd Multiplex

Een multiplex is opgebouwd uit een oneven aantal lagen schilfineer die kruisgewijs op elkaar worden geperst. Hierdoor is dit type plaat erg stevig en ideaal voor dragende toepassingen.

Meubelplaat

Meubelplaat is een zeer lichte meubelplaat met een kern van enkele lagen populierenhout en toplagen van HDF. De plaat is stabiel en heeft een hoge schroefvastheid en is o.a. geschikt voor meubels, bladen en deuren.

 

Heb je een keuze gemaakt voor de juiste drager? Bekijk dan direct ons volledige assortiment houtfineer.

Ons volledige assortiment houtfineer

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen