Sluiten

Moderne jaren '30 woning met oude ziel

Het interieur van deze woning uit de jaren ’30 werd volledig herontwerpen door de Alkmaarse meubelmaker Koen Timmer. Het doel was de woning de uitstraling te geven van een luxe stadsvilla, maar met behoud van de oude ziel. Om de traditionele details te combineren met een moderne inrichting werd er gekozen voor rijke materialen, zoals de marmer en beton decoren die op de begane grond zijn toegepast. Het resultaat is een harmonieus geheel tussen oud en nieuw.

ELEGANT KEUKENBLOK VAN SOLID SURFACE

In de open keuken is het witmarmeren keukenblok de blikvanger. Het keukenblok is volledig opgetrokken uit SolidTrends, een marmerdecor uit het Solid Surface programma van Baars & Bloemhoff. Doordat zowel het werkblad als de wasbak vervaardigd zijn uit SolidTrends, lopen deze vloeiend in elkaar over. Solid Surface materiaal is thermisch vormbaar en kan middels vrijwel onzichtbare lijmnaden met elkaar verbonden worden, waardoor het materiaal zich bij uitstek leent voor een toepassing als deze.

Het Solid Surface keukenblok wordt elegant omhoog gelift door een zwart metalen frame. Het contrasterende zwart zien we ook terugkomen in de kastenwand, waarbij de frontjes gemaakt zijn van een extreem matte decoren uit de FENIX NTM HPL collectie. Het oppervlakte heeft een aangename soft-touch en blijft door een speciaal toegepaste techniek vrij van vingerafdrukken.

Voor de klassieke woonkamer met visgraat-parket werd wederom gekozen voor een minimalistische aankleding met strakke lijnen. Typisch voor huizen uit de jaren ’30 is de openhaard, die in dit geval is aangekleed met een maatwerk kast. De bakstenen muur is hier bewust onafgewerkt gelaten, waardoor er een mooie ontmoeting van oud en nieuw plaatsvindt.

STOERE LAMBRISERING MET BETONLOOK VAN VIROC

Ook de hal werd niet onberoerd gelaten. De wanden zijn tot halverwege bekleed met de cementgebonden vezelplaten van Viroc, wat een moderne knipoog vormt naar de klassieke houten lambrisering. Door een samenstelling van naaldhoutvezels, cement en een vleugje kleurpigment doet dit materiaal niet onder voor echt. De kanariegele voordeur vormt een mooie eye-catcher in deze verder stoere hal.SMAAKVOLLE COMBINATIE VAN BETON EN HOUT

Ook in het toilet werd de betonlook doorgetrokken in combinatie met een HPL met houtdecor. Doordat de vezelplaten van Viroc vrij zijn van poriën is het materiaal zeer hygiënisch. In de badkamer werd een HPL met fantasiedecor toegepast in het stijlvolle badkamermeubel dat de ruimte van links naar rechts vult. Het badkamermeubel werd voorzien van witte Solid Surface wasbakken met werkblad.

De visgraat-vloer, houten paneeldeuren en het schoonmetselwerk rond de openhaard mixen uitstekend met de moderne Look & Feel van de materialen die Koen Timmer verwerkte in het interieur. Een mooie mix van oud en nieuw werd consequent doorgetrokken door het hele huis, wat resulteert in een smaakvol geheel van onder tot boven. 

PROJECT SPECIFICATIES

Ontwerp Koen Timmer
Realisatie Koen Timmer
Fotografie Stephen Guiver
Materialen Viroc cementgebonden vezelplaat, SolidTrends, FENIX NTM

GEBRUIKTE MATERIALEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen