Sluiten
  • Heineken Heritage Quarter

GEWAAGDE MATERIALEN IN HET HEINEKEN HERITAGE QUARTER

Het erfgoed van Heineken staat centraal op de vijfde verdieping van de voormalige Heineken Brouwerij aan de Amsterdamse Stadhouders-kade. Op bijna de gehele verdieping van het zogenoemde Heritage Quarter zijn de wanden en plafonds gestript, waardoor het verhaal, de geschiedenis en de originele brouwerij letterlijk voelbaar zijn. Met aandacht voor duurzaamheid en functionaliteit heeft Ideal Projects het interieur voor het Heritage Quarter vormgegeven, waarbij de beleving van het merk Heineken als uitgangspunt is genomen.

Benieuwd naar de realisatie van dit omvangrijke project? Lees onderstaand welke materiaalkeuzes er per ruimte zijn gemaakt!

HENRY’S BAR – DE PAREL VAN HERITAGE QUARTER

De parel van de Heritage Quarter is Henry’s Bar, vernoemd naar Henry Pierre Heineken, de scheikundige uit de familie Heineken. In de ruimte die werd gerealiseerd door Kroeze Interieur schitteren groen fluwelen stoelen, een gouden bar en een goud-spiegelend plafond van SIBU. Het is dan ook niet voor niets dat deze ruimte tevens de naam VIP-bar draagt.

Glazen laboratorium attributen uit de tijd van Henry Pierre sieren de wanden in de high-end bar. Als wandbekleding is gekozen voor rijke materialen. Zo is in de bovenstaande wand het donkere HPL Nogal Burela van Finsa toegepast. Deze HPL combineert een levensechte houtlook met maximaal gebruiksgemak.

In het onderstel van de bar is eveneens een Finsa HPL met houtlook toegepast. Dit keer is gekozen voor een donkerde HPL met een rustieker structuur die de naam Atlas draagt. Beide houtdecors zijn prachtig afgestemd op de warme en rijke materialen waarmee ze zich laten omringen, zoals het groene fluweel van de stoelen, de visgraat vloer en het goud van de bar en het plafond.

Het spectaculaire gouden plafond van Henry’s Bar blinkt je tegemoet. Het plafond is gemaakt van een metalen HPL uit de collectie van SIBU. Dit in het oog springende materiaal heeft een basis van High Impact Polystyreen, ook wel HIPS genoemd, wat de plaat volledig PVC-vrij maakt terwijl het materiaal uiterst buigbaar blijft.

Het verhaal gaat verder onder de foto's.

SPECIFICATIES HENRY'S BAR

Ontwerp Ideal Projects
Realisatie Kroeze Interieur
Fotografie Ronald Smits

GEBRUIKTE MATERIALEN

THE HAYSTACK BAR - EEN KNIPOOG NAAR DE BRUINE KROEG

Het Heritage Quarter telt niet één, maar twee bars. The Haystack Bar is vernoemd naar de voormalig brouwerij ‘De Hooiberg’ aan de Nieuwezijds Voorburgwal, de brouwerij die Gerard Adriaan Heineken in 1864 kocht en waar het allemaal begon. Het interieur dat werd gerealiseerd door IMMANO Interieurbouw staat boordevol met verwijzingen naar deze nog prille jaren van Heineken.

Ondanks het historische tintje dat in de ruimte hangt, is er gekozen voor moderne materialen. Dit zorgt voor een mooie mix van oud en nieuw. Zo is het plafond wederom gemaakt van de glanzend materialen uit de collectie van SIBU. Dit keer bewerkt en gecombineerd met een geluid-absorberend materiaal voor een goede akoestiek. Deze toepassing toont bij uitstek de veelzijdige toepassing van SIBU.

De strakke bar is bekleed met onze houtlook HPL uit de collectie van Duropal, een moderne knipoog naar de bruine kroeg van toen. Het decor Californië Walnoot is afgewerkt met de Montana structuur die zich onderscheidt door zijn unieke glans-mateffect. Deze houtstructuur is niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. De achterwand is bekleed met een eveneens in het oog springend materiaal, HPL van goudkleurig metaal uit onze collectie van Homapal.

Het verhaal gaat verder onder de foto's.

SPECIFICATIES THE HAYSTACK BAR

Ontwerp Ideal Projects
Realisatie IMMANO Interieurbouw
Fotografie Ronald Smits

GEBRUIKTE MATERIALEN

GALLERIE & DEPOT - DUIK IN DE GESCHIEDENIS VAN HEINEKEN

In een open tentoonstellingsruimte vertellen ongeveer tweehonderd voorwerpen, verdeeld over zeven thema's, het verhaal van de brouwerij. Denk aan één van de eerste aandelen, de eerste steen van de brouwerij aan de Stadhouderskade in Amsterdam en de gouden medaille die sinds het einde van de 19e eeuw op het Heineken-label pronkt.

Naar ontwerp van Ideal projects werd door ingenieursbureau Heijmerink Wagemakers het tentoonstellingsinterieur ontwikkeld en gerealiseerd. De maatwerk kasten, planken en vitrinebodems werden gemaakt van onze houtlook HPL van Finsa. Een materiaal dat we eerder terugzagen in de VIP-bar. In deze opstelling biedt het donkere HPL een rijke doch ingetogen decor waarin de unieke objecten de show stelen. Center-piece in deze ruimte vormt een zwarte, glanzende wenteltrap die naar de 6e etage leidt.

Het resterende deel van de collectie is opgeslagen in een open depot waarbij het gros zichtbaar is via glazen wanden. De aan het zicht onttrokken collectie is opgeslagen in maatwerk kasten gemaakt door Punt Systeembouw. Deze zijn aan de buitenzijde bekleed met onze Chalet Oak Natuur houtlook HPL van Duropal. De binnenkant is van ons mint-kleurige decor van Thermopal

SPECIFICATIES GALLERIE & DEPOT

Ontwerp Ideal Projects
Project managment Heijmerink Wagemakers
Realisatie Heijmerink Wagemakers, Punt Systeembouw in opdracht van IJbouw
Fotografie Ronald Smits

GEBRUIKTE MATERIALEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen