close

Chroma / Lex Pott / 2015 / i.s.m. Baars & Bloemhoff

19 August 2015

Chroma / Lex Pott / 2015 / i.s.m. Baars & Bloemhoff
Baars & Bloemhoff heeft zes ontwerpers gevraagd om op basis van haar interieurmaterialen een product te ontwerpen voor de Dutch Design Week (DDW) 2015. De ontwerpers, De Intuïtiefabriek, Lex Pott, Visser & Meijwaard, OS ∆ OOS, Studio Mieke Meijer en Michiel Martens, kiezen binnen het project, “Transitions” genaamd, zelf hun materiaal dat ze vervolgens vertalen naar een product waarin de decoratieve en constructieve eigenschappen van het materiaal optimaal tot uiting komen. De speciaal ontworpen producten zijn van 17 tot en met 25 oktober te zien in Broeinest op Strijp-S. Meer informatie over dit project vindt je op deze pagina.

Via dit blog houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen binnen dit project. Vandaag de eerste ontwerp schetsen die we van Lex Pott hebben ontvangen. Lex gaat aan de slag met onze Abet Laminati collectie en het metaallaminaat van Homapal.

Lex Pott
Productontwerper Lex Pott (1985) is door De Volkskrant uitgeroepen tot designtalent 2015. In zijn werk keert Pott terug naar de oorsprong van materialen die hij het meest gebruikt: hout, steen en metaal. ‘We hopen dat we vanuit de producten van Baars & Bloemhoff in staat zijn om tot nieuwe oplossingen te komen in vorm en techniek, waarbij het materiaal als halffabricaat centraal staat’, aldus Pott.

Kantenband wordt veelal toegepast om de indruk te wekken dat een materiaal massief gekleurd is. Door te werken met contrasterend kantenband ontstaan objecten met een rijk kleurenpalet. Binnen de collectie Chroma van Lex Pott zijn de objecten van meerdere aanzichten interessant vanwege de verschillende kleurvlakken. Hierdoor komen de ruimtelijke kwaliteiten van het plaatmateriaal maximaal tot hun recht en geeft elk object vanuit een ander aanzicht een andere kleurcombinatie. Het kantenband krijgt hiermee een nieuwe lading en zorgt voor een beeld waarbij de doorsnede van een materiaal juist voor een contrasterende kleur zorgt. Alsof de kern van het materiaal anders is dan het oppervlak. Door de optische schaduwwerking van de kleurvlakken lijkt het alsof de vormen gekleurde schaduwen hebben.

Lex Pott – www.lexpott.nl

Lex Pott - Chroma

Lex Pott - Chroma

Lex Pott - Chroma

Lex Pott - Chroma